"We werken veilig of we werken niet"

19-03-2019
Op 20 maart staan tijdens ‘Bewust Veilig’ bouwers, installateurs, opdrachtgevers en ontwerpers gezamenlijk stil bij veilig en gezond werken. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid van alle partijen in de keten om te zorgen voor veilige arbeidsomstandigheden.

Hollander Techniek heeft veilig werken hoog in het vaandel staan. Erik Hollander zegt hierover: “Ons meest waardevolle goed is ons personeel. Medewerkers zijn essentieel. Zij vertegenwoordigen ons bedrijf en zijn bepalend voor de voortgang. Wij hechten enorm aan tevreden, gelukkige en vooral gezonde medewerkers. We zijn een VCA-gecertificeerd bedrijf en stellen dus hoge eisen aan arbeidsomstandigheden en persoonlijke beschermingsmiddelen. We werken met een LMRA-procedure en stellen waar nodig een VGM-plan op voor projecten. Het belangrijkste is nog wel dat we onze medewerkers continu informeren over en bewust maken van veilig werken. Dit doen we via toolboxen en werkplekinspecties, maar ook via interne bewustwordingscampagnes rondom bepaalde veiligheidsthema’s. En gaat het toch een keer mis, dan communiceren we daar transparant over zodat iedereen er iets van kan leren. Ons uitgangspunt is altijd: 'We werken veilig of we werken niet’.” 

Een bedrijfsongeval uit de praktijk

Het was 15 augustus 2017. Een dag als alle anderen voor chef monteur Danny Wassink. In een van de gebouwen op het Zwitsal-terrein in Apeldoorn moest een CV-ketel opgehangen worden. Niks nieuws voor Danny en zijn collega’s. “Het was eigenlijk een routineklus”, zegt Danny. En toch ging het dramatisch mis….

Klik hier om het verhaal van Danny te lezen

 

Deel deze pagina: