Zonnepanelen op collectieve daken voorzien in behoefte buurtstroom

22-02-2018

deA is een coöperatie die samen met particulieren en bedrijven duurzame energie opwekt. Zonnestroom is een schone vorm van energie. Niet iedereen kan of wil echter zonnepanelen op zijn eigen dak leggen. Collectieve daken zijn dan een oplossing. Samen met Hollander Techniek werkt deA aan onder andere een collectief zonnedak op scholengemeenschap Sprengeloo in Apeldoorn. Ook op het Kristal, het multifunctioneel centrum in de wijk Zuidbroek in Apeldoorn, worden, bij voldoende animo, zonnepanelen geplaatst. Dit heet ‘Buurtstroom Apeldoorn’. Particulieren en bedrijven met een kleinverbruikaansluiting kunnen meedoen.

Michiel Roemer, projectleider Buurtstroom Apeldoorn: “Al eerder hebben we grote projecten met Hollander Techniek gedaan en dat is ons heel goed bevallen. De samenwerking is prettig. Wij vinden het meedenken in de beginfase ook erg goed. En natuurlijk dat er uiteindelijk een goed product wordt neergezet.”
“Wij hebben altijd te maken met dakeigenaars die hun daken beschikbaar stellen als zonnedak. Bijvoorbeeld scholen. Verschillende dakeigenaars hebben aangegeven met Hollander Techniek te willen werken, dat zegt natuurlijk wel wat.”

Het meedenken in de beginfase is erg goed. 

Voor het Kristal is deA nog op zoek naar deelnemers. De inschrijving hiervoor loopt tot en met april. Kijk op www.buurtstroomapeldoorn.nl voor meer informatie en een inschrijfformulier.

www.buurtstroomapeldoorn.nl

Deel deze pagina: