Renovatie Zwembad 't Bun

Zwembad ’t Bun op Urk: ingrijpende renovatie van start

24-07-2014
De verbouwing van zwembad 't Bun op Urk kan beginnen. De voorbereidende werkzaamheden zijn klaar en dinsdag heeft de gemeente het contract voor de renovatie met hollander techniek ondertekend.

Uitgebreide verbouwing
In september gaat de schop de grond in voor de uitgebreide verbouwing en nieuwbouw van zwembad ’t Bun op Urk. Ook bij deze renovatie treedt hollander techniek op als hoofdaannemer voor de bouwkundige, elektrotechnisch, werktuigbouwkundige en zwembadinstallaties. “We gaan ons op dit vlak echt onderscheiden in de markt”, zegt manager zwembaden Gerard Velderman. “Het nieuwe complex wordt veertig procent groter. Omdat het om een overdekt zwembad gaat, hebben we specifieke bouwkundige expertise ingehuurd.

Energiehuishouding springt in het oog
Het gebouw stelt hoge eisen aan de vochthuishouding. Zo hebben we een kwaliteitscontrole geborgd van wat we hebben bedacht en afgesproken.” Ook hier springt de energieprestatie in het oog. “Een voorwaarde is dat het energieverbruik van het zwembad gelijk moet blijven. Hiervoor gaan we de bestaande installaties, zoals de luchtbehandeling, sterk verbeteren. Ook nieuwe technieken passen we toe, zoals zwembadafdekking en warmtepompen.” Een andere voorwaarde vanuit de gemeente was een echte trekker voor de plaatselijke jeugd. Die komt er met een spectaculaire elf meter hoge glijbaan.

Lange relatie
Hollander techniek heeft een lange relatie met het zwembad. Velderman: “We komen er al ruim twintig jaar over de vloer en hebben er alles op installatietechnisch gebied aangelegd. We kennen het zwembad van binnen en van buiten.”


Joost Leferink
Business Developer
06-39006605 | 

Mail Joost Leferink

Deel deze pagina: