Project

Houtkubus

ICT-omgeving verhuizen zonder verhuisstress

Een bedrijf verhuizen gaat verder dan alleen verhuisdozen inpakken. Zo weet ook Houtkubus uit Apeldoorn. De specialist in vloeren was jarenlang gevestigd aan de Arnhemseweg, totdat het bedrijf de kans kreeg om te verhuizen naar een ruimer pand aan de Kayersdijk in Apeldoorn. Naast de showroom, het kantoormeubilair en het magazijn, moest ook de gehele ICT-omgeving meeverhuizen naar de nieuwe locatie. Aan Hollander Techniek de taak om de ICT verhuizing van Houtkubus vlekkeloos te laten verlopen.

Uitgebreide inventarisatie van de huidige ICT-omgeving

Bij de ICT-verhuizing van Houtkubus is als eerste de huidige situatie geïnventariseerd. Hoe wordt er onderling en met klanten gecommuniceerd, hoe functioneert het netwerk, wat is het werk- en belgedrag van de medewerkers en welke programma’s en applicaties spelen een belangrijke rol in het bedrijfsproces? Daarnaast is er goed gekeken naar het nieuwe pand aan de Kayersdijk. Bijvoorbeeld naar de omvang, deze is namelijk groter dan het pand aan de Arnhemseweg. Om ervoor te zorgen dat de WIFI-dekking in het nieuwe pand overal goed is, zijn er WIFI-metingen gedaan. Bovendien bood deze verhuizing ook de ultieme mogelijkheid om eens goed te kijken naar de huidige ICT-situatie. Voldoet deze nog aan de wensen, zijn de (veiligheids)standaarden van nu of zijn er misschien aanpassingen nodig in het netwerk of telefonie?

Toekomstbestendige ICT-oplossingen

Naast de inventarisatie heeft Hollander Techniek de ICT-omgeving beoordeeld op functionaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. Daarvoor moest er nauwkeurig onderzoek gedaan worden naar de bedrijfsproces, zo vertelt ook Rienk den Hollander, directeur van Houtkubus, “Voor de verhuizing heeft Hollander Techniek onze ICT-omgeving grondig in kaart gebracht. Ze hebben zich verdiept in onze werkprocessen, welke programma’s wij gebruiken en de ICT-oplossingen geboden die daar het beste bij passen.”

Raimond Trumper, accountmanager ICT die vanuit Hollander Techniek bij dit project betrokken was vertelt ook hoe de beoordeling van de ICT-omgeving eruit zag: “Uit onze ICT-scan kwamen een aantal punten naar voren die aandacht verdienden. Zoals de beperkte netwerksnelheid, de back-up van data, stabiliteit van de internetverbinding en de draadloze telefonie. Op basis van onze bevindingen is een plan van aanpak gemaakt. We hebben voor Houtkubus vooral gekeken naar een toekomstbestendige oplossing waarbij de ICT-omgeving op afstand te beheren is.” De ICT-oplossingen voor Houtkubus bestaan uit een betrouwbare internetverbinding, lokaal netwerk, firewall, draadloos netwerk (WIFI), Cloud telefonie, Cloud infrastructuur en lokale werkplekken. Daarnaast is al het oude apparatuur vervangen voor meer moderne varianten die voorzien zijn van de juiste licenties, hoge snelheden aankunnen en voldoende opslagmogelijkheden bezitten.

Verhuizen zonder de core business te verstoren

Tijdens de verhuizing van de Houtkubus moesten alle medewerkers altijd bij hun bestanden kunnen en toegang hebben tot belangrijke data. De verhuizing mocht de core business niet verstoren, want bestellingen en leveringen gingen gewoon door. Dat vroeg om goede communicatie en een heldere planning zodat de verhuizing vlekkeloos kon verlopen. Zodra alles goed voorbereid en gepland was, heeft Hollander Techniek de ICT-omgeving verhuisd en ervoor gezorgd dat de complete infrastructuur, inclusief telefooncentrale en internetverbindingen, naar behoren werkt. Raimond: “Het bijzondere aan het project van de Houtkubus is dat alle ICT-aspecten aan bod kwamen. Van advies, ontwerp en het migratie proces, tot de uitvoering en overdracht. Wij hebben dankzij onze opgebouwde kennis en jarenlange ervaring de geavanceerde ICT-oplossingen onder tijdsdruk kunnen leveren op de geplande en overeen gekomen manier.”

Geen verhuisstress voor Houtkubus

Rienk wist al heel snel dat Hollander Techniek de aangewezen partij was voor hun ICT verhuizing. Rienk: “Wij werken al jarenlang samen met Hollander Techniek en dat bevalt altijd goed. De manier van samenwerken is gewoon heel fijn en als wij iets vragen dan weet ik zeker dat het snel en goed wordt opgepakt. Het was voor ons dus heel logisch om Hollander Techniek ook hiervoor in te schakelen. Mede doordat zij vooraf alles grondig in kaart hebben gebracht en wij hebben gekozen om over te gaan op nieuwe apparatuur, heeft Hollander Techniek de verhuizing goed kunnen voorbereiden. Ze hebben alles van te voren ingemeten en aangesloten terwijl wij ongestoord door konden werken op de oude manier. De verhuizing zelf verliep heel soepel. Ik heb mij geen moment zorgen gemaakt. Voor ons dus absoluut geen verhuisstress!”

Meer weten over de mogelijkheden van Hollander Techniek ICT? Kijk dan op ict.hollandertechniek.nl.

Projectinformatie

Opdrachtgever
Houtkubus
Oplevering
2020
Locatie
Apeldoorn
Expertises

"Ik heb mij geen moment zorgen gemaakt. Voor ons dus absoluut geen verhuisstress!" 

Rienk den Hollander, directeur van Houtkubus

Bastian Hoonhorst | Hollander Techniek

Bastian Hoonhorst

Adviseur

Wilt u meer weten over de projecten en expertises in de markt kantoren en gebouwen? Dan moet u bij Bastian zijn. Bastian heeft ruime ervaring in de vastgoed en weet zo precies wat de beste oplossing is.

Relevante projecten

Ben & Jerry's - referentie | Hollander Techniek

Ben & Jerry’s

MaakindustrieFoodindustrie

Recent heeft Hollander Techniek de verdelers vervangen bij ijsfabrikant Ben & Jerry's. Continuïteit en snelheid was hierbij belangrijk, de fabriek moest natuurlijk wel blijven draaien.

Regeltechniek | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College | Regeltechniek

OnderwijsKantoren en gebouwen

De technische installaties van het Hermann Wesselink College draaien op de automatische piloot dankzij een slim stukje meet- en regeltechniek.

Q-Park Oostenburg | Hollander Techniek

Q-Park Oostenburg

Kantoren en gebouwen

De nieuwste Q-Park locatie is de ‘groenste’ van Amsterdam. Een dak vol zonnepanelen zorgt ervoor dat er genoeg energie wordt opgewekt om energieneutraal te zijn én dat er 15 elektrische auto’s tegelijk opgeladen kunnen worden.