Project

Spinoza Centre

Unieke installaties in Spinoza Centre

Amsterdam is een bijzondere onderzoeksfaciliteit rijker. In het Spinoza Centre for Neuroimaging kunnen vierhonderd neurowetenschappers uit de regio gebruikmaken van ultragevoelige MRI-scanners, in hun onderzoek naar de werking van hersenen en hersenaandoeningen.

Strikte richtlijnen en veiligheidseisen

Vanuit de vestiging in Almere heeft Hollander Techniek de engineering, montage en inbedrijfstelling van de elektrotechnische installaties en transportinstallaties van het Spinoza Centre verzorgd, waaronder de verdeelinrichtingen, verlichting, data, toegangscontrole, toegangsbeheer, noodverlichting en een brandmeldinstallatie, evenals een audio-installatie. Ook moest er geavanceerde beveiliging komen om verschillende ruimten af te sluiten, indien nodig. De installaties waren redelijk standaard. Het was met name de omgeving waarin we mochten werken, die dit project bijzonder maakte. Want het Spinoza Centre biedt onderdak aan een aantal unieke installaties, waaronder twee mock-scanners en twee MRI’s met een magneetveldsterkte van respectievelijk 3 en 7 Tesla, die specifieke eisen stelden aan onze installaties én werkzaamheden. Er waren strikte richtlijnen en veiligheidseisen waaraan wij moesten voldoen.

Onze elektrotechnische installaties en de apparatuur van het Spinoza Centre moesten op de juiste manier gekoppeld worden, om de veiligheid in het pand te kunnen borgen. De aardingsinstallatie was in dit project van groot belang. De scanapparatuur in het Spinoza Centre kan namelijk verstorend werken op het elektriciteitsnetwerk, waaronder de verlichting en de datasystemen. Hier moesten wij voorzieningen voor treffen, om de werking van alle systemen te kunnen garanderen.”

Vanwege de scanapparatuur, is het Spinoza Centre ontworpen als een bunker. Dit betekent dat er veel licht nodig is. Hier hebben we invulling aan gegeven met duurzame LED-verlichting, die door het gehele pand geïnstalleerd is.

Projectinformatie

Opdrachtgever
AMC Amsterdam
Oplevering
2015
Locatie
Amsterdam

''De installaties waren redelijk standaard, maar de omgeving waarin we mochten werken maakt dit project bijzonder. Het Spinoza Centre biedt onderdak aan een aantal unieke installaties, waaronder twee mock-scanners en twee MRI’s, die specifieke eisen stelden aan onze installaties én werkzaamheden. Er waren strikte richtlijnen en veiligheidseisen waaraan wij moesten voldoen.''

Arjan Hut, Tendermanager Hollander Techniek

Bastian Hoonhorst | Hollander Techniek

Bastian Hoonhorst

Adviseur Utiliteit

Wilt u meer weten over de projecten en expertises in de markt kantoren en gebouwen? Dan moet u bij Bastian zijn. Bastian heeft ruime ervaring in de vastgoed en weet zo precies wat de beste oplossing is.

Relevante projecten

Brandweer

Brandweer Beekbergen

Kantoren en gebouwen

De oude brandweerkazerne in Beekbergen moest gerenoveerd en uitgebreid worden met douches en een kantoorruimte. Aan Hollander Techniek de taak om de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties uit te voeren. 

Herman Wesselink College | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College | Elektrotechniek

OnderwijsKantoren en gebouwen

Hollander Techniek was tijdens de nieuwbouw van het Hermann Wesselink College verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties. In zo’n grote school gaat flink wat elektrotechniek schuil.

Intratuin | Hollander Techniek

Intratuin

Retail

Voor de Intratuin in Deventer, Almelo, Apeldoorn en Lochem heeft Hollander Techniek een nieuw toegangscontrole- en beveiligingssysteem mogen installeren.