AFP

Apeldoorn Flexible Packaging

Opdrachtomschrijving

Apeldoorn Flexible Packaging (AFP ) is een producent van innovatieve kunststoffolies. De kokers waar de folies op de drie productielijnen in Apeldoorn op worden gewikkeld, krijgen vooraf een codering die aangeeft wanneer en op welke rolpositie in de productielijn de folie is gemaakt en welke folietype en dikte is verwerkt. “Het is belangrijk dat onze rollen folie herkenbaar zijn, zodat wij en ook onze klanten zeker weten dat het om de juiste folie gaat”, vertelt supervisor Arthur Pastoor van de productieafdeling. “Voor onze interne kwaliteitscontrole en tracking & tracing is het eveneens van wezenlijk belang dat we de juiste informatie leveren op het product.”

Oplossing

Het coderen van de rollen folie was tot voor kort een handeling van de operators aan de productielijnen. Bij elke omstelling van de lijn moesten zij de printers handmatig instellen met nieuwe gegevens, wat regelmatig fout gecodeerde kokers opleverde. “Bij een productwissel werd vergeten voor de printer een nieuwe soort en dikte te kiezen.” De oplossing vond AFP in Quickdesign (Industrial Printing), de door Domino Benelux en Hollander Techniek samen aangeboden integrale printberichtontwerpsoftware.

 “Het centraal aansturen van de codeerprinters bij de productielijnen via het ERP zorgt ervoor dat onze kokers vanzelf de juiste codering krijgen”, zegt Pastoor. “Het omzetten van de printers is gekoppeld met het procesbesturingssysteem. Bij elke productiewissel wordt automatisch de printer ingesteld. Hierdoor hebben we er ook geen extra te bedienen systeem bijgekregen, want dat wilden we nadrukkelijk niet.”

AFP heeft nu de controle over het volledige codeerproces. “Foutieve coderingen zijn daarmee verleden tijd”, benadrukt projectmanager Benelux Arjan van Bommel van Domino Printing Benelux. “Industriebreed groeit de behoefte het coderen van producten centraal te beheren en aan te sturen.” De koppeling van Quickdesign met de vele proces- en andere applicaties van een bedrijf vereist de kennis van een ervaren technisch integrator.

Reactie klant

In Hollander Techniek vond Domino een deskundige system-integrator. Hollander Techniek en Domino Printing Benelux hebben een strategisch samenwerkingsverband integrale printoplossingen. “Door de samenwerking kunnen we klanten een optimale oplossing bieden voor het coderen en automatiseren. Wij hebben verstand van codeer- en printsystemen, maar we zijn geen softwarespecialist.” Projectmanager IT Danny Abbenhuis van Hollander Techniek vult aan: “De tal van systemen, van baanbesturing en ERP tot robots en weegschalen, maken de integratie met codeersoftware en printsystemen enorm complex. Domino brengt zijn kennis in codeeren printtechnologie in, wij onze kennis op het vlak van IT. Dankzij de krachtenbundeling kunnen we voor deze beide disciplines de gewenste expertise aanbieden. We schakelen elkaar in, daar waar we elkaar nodig hebben. Dat maakt deze combinatie uniek.” 

Neem contact op

Richard Vos 
Projectmanager Industrie
055-3681111 | 

Mail Richard Vos

Projectinfo

Opdrachtgever:

Apeldoorn Flexible Packaging

Doorlooptijd:

2014

Locatie:

Apeldoorn

Segment:

Industrie

Deel deze pagina: