Ardagh

Ardagh en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

Ardagh (voormalig Impress Metal Packaging) in Deventer zette een compleet nieuwe lijn op voor de productie van tweedelige conservenbussen. Deze lijn moest conservenbussen produceren volgens het dieptrekprocédé, een methode waarbij de bus uit één blikplaat wordt getrokken. Op deze manier wordt minder blik verbruikt en verloopt de productie sneller.

Oplossing

Hollander Techniek heeft de systemen van de 80 bij 30 meter en twee verdiepingen tellende lijn geïntegreerd. Vanwege de veiligheid zijn verschillende machinedelen uitgerust met de nodige veiligheidsvoorzieningen. De besturing daarvan is ontwikkeld met PROFIsafe en draait, net als de rest van de installaties, over PROFIBUS én PROFINET. Bovendien is de software-engineering ten behoeve van de PLC S7-programma’s en het WinCC Scada-systeem uitgevoerd.

Het nieuwe netwerk bij Ardagh kan ook wireless benaderd worden. Daarmee is het mogelijk vanaf de werkvloer op het netwerk in te loggen en in de machine te kijken. Naast storingsanalyse is het netwerk ook geschikt voor het beschikbaar maken van kwaliteitsgegevens. Zo worden direct vanuit de productie data gegenereerd voor het opstellen van performance-indicatoren. De capaciteit van de nieuwe lijn is vier keer zo groot als de bestaande conventionele lijn. Meer informatie over OEE (Overall Equipement Effectiveness)

Reactie van opdrachtgever

Henny Wiggers, projectmanager bij Ardagh: “De besturing van onze nieuwe productielijn draait over PROFINET en PROFIBUS. Deze keuze hebben we gemaakt na advies van Hollander Techniek. We gebruiken PROFINET voor de communicatie tussen de verschillende machines in onze lijn. Ook alle frequentieregelaars krijgen hun signalen vanuit dit netwerk. Het advies heeft zijn waarde bewezen. Het PROFINET-concept leent zich uitstekend voor de snelle afhandeling van taken.”

Neem contact op

Danny Abbenhuis
Projectleider
06-20351087

Mail Danny

Projectinfo

Opdrachtgever:

Impress B.V.

Doorlooptijd:

Juli 2007 - April 2008

Locatie:

Deventer

Segment:

Maakindustrie

Deel deze pagina: