Casa Bonita

Casa Bonita en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

Casa Bonita had de behoefte aan een kleinschalige woonvoorziening, waar zorg gegeven wordt vanuit een belevingsgerichte benadering. De nieuwe afdeling is opgedeeld in 10 ‘huisjes’ waar zes cliënten per huisje gaan wonen en biedt in totaal plaats aan zestig cliënten. Het uitgangspunt was: “Thuis, belevingsgericht en met zorg omringd”. Iedere cliënt heeft in zijn huisje een eigen (slaap)kamer. Tijdens de sloop van het oude gedeelte moesten bestaande installaties zoals zusteroproep, telefonie en data intact blijven.

Oplossing

Casa Bonita is door Hollander Techniek voorzien van diverse technische voorzieningen. Denk hierbij aan elektrotechnische installaties, beveiligingsinstallaties en IT voorzieningen t.b.v. een draadloos netwerk in het gehele pand. Daarnaast is er een koppeling gemaakt tussen de zorgdomotica en de brandmeld installatie.

Tijdens de sloop zijn tijdelijke maatregelen genomen om de bestaande installatie in gebruik te houden. In het gebouw van 3600 m2 is gebruik gemaakt van EIB. Dit systeem maakt het mogelijk om vanuit een intelligent centraal bedienplateau diverse schakelingen en storing meldingen automatisch te verzorgen.

Reactie van de klant

Marco Meurs, hoofd technische dienst: “De samenwerking en intensieve communicatie maakte dit project tot een succes.”

Neem contact op


Rob van Kempen
Manager Zorgtechnologie
+31 55-368 1371|  

Mail Rob van Kempen

Projectinfo

Opdrachtgever:

Zorggroep Apeldoorn e.o.

Doorlooptijd:

september 2008 – april 2010

Installatieadviseur:

Intechno

Locatie:

Apeldoorn

Segment:

Gezondheidszorg

Deel deze pagina: