CSV/ ROC A12

CSV ROC A12 en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

Vanuit een aanbestedingstraject heeft Matrix Bouw de opdracht gekregen om een nieuw schoolgebouw voor CSV/ ROC A12 te realiseren. Matrix Bouw heeft Hollander Techniek gevraagd om een integraal ontwerp voor dit gebouw te maken en vervolgens het ontwerp te realiseren.

Oplossing

Hollander Techniek heeft in opdracht van Matrix Bouw de installaties voor dit multifunctionele gebouw ontworpen en gerealiseerd. Een integraal ontwerp van elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties heeft geleid tot nog meer kostenbesparing.

Binnen dit project is het concept ‘living building’ en het principe ‘frisse scholen’ toegepast. Bij de nieuwbouw van het CSV/ROC A12 is voor het eerst het Living building-concept toegepast. Dit is een concept waarbij alle partijen nauw samenwerken om te komen tot een oplossing voor de vragende partij. De methode zorgt ervoor dat er letterlijk een flexibel gebouw ontstaat. Bijvoorbeeld door het toevoegen of weghalen van ruimte in een gebouw. Uniek in Nederland is de warmte- en koudeonttrekking aan het drinkwater (WKD) op de naastgelegen Vitens waterwinlocatie.

Neem contact op

Kees Jansen

Kees Jansen
Adviseur installatietechniek
055-368 1124 | 

Mail Kees Jansen

Projectinfo

Opdrachtgever:

Matrix Bouw

Doorlooptijd:

mei 2009 – juni 2010

Installatieadviseur:

Hollander Techniek

Locatie:

Veenendaal

Segment:

Onderwijs

Deel deze pagina: