HE Tubing

HE Tubing en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

Het in Harderwijk gevestigde bedrijf maakt dunne (circa 2 mm) aluminium buizen volgens MPE-technologie (‘Micro-Port Extrusion’), die in air-conditioningsystemen van auto’s gebruikt worden. Grote hoeveelheden aluminium werd binnen de productie als schroot weggegooid. Dit was natuurlijk een grote kostenpost. De schrootregistratie vond uitsluitend op papier plaats, wat er voor zorgde dat er geen accuraat beeld was het wel of niet effectief produceren. Er ontbrak inzicht over de hoeveel geproduceerd schroot, waardoor structureel verbeteren een grote uitdaging was. Daarbij waren de eventuele verbeteringen niet meetbaar. HE-Tubing vroeg Hollander Techniek middels automatisering inzicht te geven in het productieproces, zodat er continu verbetering wel kon plaatsvinden en de hoeveelheid schroot teruggedrongen kon worden.

Oplossing

De gekozen Smart Solutions (OEE, BI en Andon) van Hollander Techniek vormt nu een overkoepelende laag over de systemen voor de procesbesturing van HE tubing. Oogmerk is realtime inzicht te geven in wat er in de productie gebeurt. Voorheen vond deze registratie uitsluitend op papier plaats. Zowel in de productiehal als op kantoor is op een groot informatiescherm de status en ontwikkeling van de productie te volgen in het ‘schrootregistratiesysteem’. Ook heeft Hollander Techniek een webinterface gerealiseerd, die gedetailleerde rapportages van de productie mogelijk maakt. Gegevens over de afhandeling van orders, inclusief het aantal ‘rejects, is daarmee realtime beschikbaar. De toepassing van BI zorgt ervoor dat data op managementniveau worden ontsloten. Dit levert nog meer inzicht op in het productieproces en draagt daardoor verder bij aan het continue verbeterproces van de productielijn.

Reactie van de klant

Henry Poel, manager bij HE-Tubing, is erg tevreden met het resultaat van de door Hollander Techniek geïmplementeerde Smart Solutions (OEE, BI en Andon). Binnen een half jaar was de investering terugverdiend, omdat de hoeveelheid schroot enorm is afgenomen. Het inzicht dat wij nu hebben gekregen stelt ons in staat de productie efficiency te verhogen en verdere verbeterslagen door te voeren. Tijdens het Triple Smart Seminar kon Henry ons en andere productie bedrijven enthousiast vertellen dat het werken met bouwblokken, de Smart Solutions, erg praktisch is. Vaak is het moeilijk om een eerste stap te maken richting Smart Industry. Waar te beginnen? De Smart Solutions zorgen er voor dat we stap voor stap kunnen bouwen.

Neem contact op

Richard Vos 
Projectmanager Industrie
055-3681111 | 

Mail Richard Vos

Projectinfo

Opdrachtgever:

HE Tubing

Doorlooptijd:

2015

Locatie:

Harderwijk

Segment:

Maakindustrie

Deel deze pagina: