IKC De Aquamarijn

Opdrachtomschrijving

De Aquamarijn, zo heet het vernieuwde multifunctionele centrum in wijk De Laren in Almere (voorheen IKC de Laren). Een uniek gebouw waarin naast basisschool De Wierwind ook een kinderopvang en peuterwerk zich heeft gevestigd. Daarnaast heeft De Aquamarijn een buurfunctie om de sociale structuur in zowel De Laren als in de naastgelegen buurten De Velden en De Wierden te versterken. De vraag was om een nieuw multifunctioneel centrum te realiseren waarbij de luchtkwaliteit conform Frisse Scholen Klasse B één van de eisen was. 

Oplossing

Hollander Techniek heeft in dit project de werktuigbouwkundige installaties gerealiseerd. Vanuit een cv-installatie, een bivalent systeem opgebouwd uit een cv-ketel en een warmtepomp, wordt de vloerverwarming geregeld in de lokalen en de speelruimten. Daarnaast zijn er convectoren geplaatst in de overige ruimten om deze te verwarmen.

Door middel van een luchtbehandelingskast met warmteterugwinning wordt conform de Frisse Scholen norm geventileerd. De voornoemde warmtepomp kan in zowel warme als koude periode voorzien in een aangenaam klimaat. Dit alles vindt hoofdzakelijk via de luchtbehandelingsinstallatie plaats.

De eisen conform de Frisse Scholen norm en een kwalitatief hoogstaand ventilatiesysteem garanderen een prettig leer- en leefklimaat.

Neem contact op

 

Robert Wolters
Contractmanager
06-4170 1271 | 

Mail Robert Wolters

Projectinfo

Opdrachtgever:

Gemeente Almere

Oplevering:

juli 2016

Locatie:

Almere

Segment:

Utiliteit - Onderwijs

Deel deze pagina: