KS Profiel en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

Staalproducent KS Profiel en Hollander Techniek werken al jarenlang samen. Daarin heeft Hollander Techniek de opdracht om de productie-automatisering te optimaliseren. KS Profiel wil onder andere de handmatige registratie van gegevens terugbrengen tot nul.

Oplossing

Hollander Techniek denkt mee met KS Profiel door gezamenlijk naar passende oplossingen te kijken die de productie-automatisering optimaliseren. Zo is er samen met Ergo-Design een applicatie ontwikkeld voor de planning van de profileerlijnen. Dankzij deze planning heeft KS Profiel meer inzicht in de productie. Ook heeft Hollander Techniek het Manufacturing Execution System (MES) gebouwd. Hiermee wordt de informatie met het overkoepelende ERP-systeem gedeeld. Zo zijn de gegevens en de status van een order direct te raadplegen. In 2015 is Hollander Techniek bezig om Business Intelligence toe te passen. Business Intelligence zorgt ervoor dat er meer inzicht in het productieproces komt en dat data op managementniveau verder wordt ontsloten. Door al deze aanpassingen wordt de handmatige registratie van gegevens flink gereduceerd.

Reactie van de klant

We hebben een tijdwinst geboekt van bijna een uur per dag per medewerker. Zo gaat de werkdruk van de medewerkers omlaag. De reden om met Hollander Techniek samen te werken is dat zij de ideeën hebben die wij niet hebben. Zo komen we gezamenlijk tot mooie resultaten. Daar heb je een flexibele en meedenkende partner voor nodig die voortdurend meekijkt naar het optimaliseren van je IT.  Aan Hollander Techniek hebben we zo’n meedenkende partner.

Neem contact op

Richard Vos 
Projectmanager Industrie
055-3681111 | 

Mail Richard Vos

Projectinfo

Opdrachtgever:

KS Profiel

Doorlooptijd:

2014

Locatie:

Moerdijk

Segment:

Maakindustrie

Deel deze pagina: