Mulock Houwerschool

Mulock Houwerschool en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

Bij de Stichting Onderwijsgroep Amersfoort bestond de noodzaak tot een nieuw onderwijsgebouw. Het betreft de nieuwbouw van een schoolgebouw ten behoeve van speciaal onderwijs. Er was tevens behoefte aan een duurzame oplossing en voldoende ventilatie. Als voorwaarde voor de bouw was gesteld dat er een goede balans van licht, temperatuur en CO2 moet zijn, die zorgen voor verbetering van de leerprestaties.

Oplossing

Hollander Techniek heeft in bouwteamverband met Bouwbedrijf A. Huurdeman de werktuigbouwkundige werkzaamheden gerealiseerd. Hollander Techniek heeft ook het ontwerp van deze installaties voor haar rekening genomen. Doordat wij al in een zeer vroeg stadium bij de bouw werden betrokken zijn wij in staat geweest om een duurzaam systeem in te bouwen. De school is uitgerust als frisse school, klasse B. Door het ontwerp en de ligging van het gebouw ten opzichte van de zon is een EPC van 0.89 gerealiseerd.
Ten behoeve van de juiste ventilatie is het principe frisse scholen toegepast. Bij de nieuwbouw is onder andere gebruik gemaakt van een WKO installatie met warmtepomp. Ook is er een luchtbehandelingsinstallatie met warmteterugwinning gerealiseerd.

Neem contact op


Kees Jansen
Adviseur installatietechniek
06-52017865 | 

Mail Kees Jansen

Projectinfo

Opdrachtgever:

Bouwbedrijf A. Huurdeman

Doorlooptijd:

september 2011 - januari 2013

Adviseur:

Hollander Techniek

Locatie:

Huizen

Segment:

Onderwijs
 

Deel deze pagina: