Nedap Inventi

Nedap Inventi en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

Nedap inventi kwam aanvankelijk bij Hollander Techniek voor een Pick-to-light-systeem voor het foutloos assembleren van PowerRouters. Het hoogste doel van Nedap Inventi was de kwaliteit en de leverbetrouwbaarheid verhogen. Hollander Techniek gaf het advies om het project breder te trekken.

Oplossing

Om het productieproces van de PowerRouter zo gestroomlijnd en efficiënt mogelijk te maken is er niet alleen gekozen voor het implementeren van een Pick-to-light-systeem maar ook voor Lean manufacturing.

Een proces lean maken is geen sinecure. Een vaste werkvolgorde kan al veel schelen. Wat we willen is dat een operator op zijn werkplek zijn eigen prestatie kan controleren, zodat dit niet alleen aan het eind gebeurt. Zo is de werklast voor de operators in balans gebracht en heeft hun gereedschap een vaste plek gekregen.

“Toen we bij Inventi begonnen, stond er een team van vijf operators een volle week te werken om het benodigde aantal omvormers te assembleren. Nu zijn er dat, afhankelijk van de klantvraag, nog maar twee”, vertelt lean consultant Frank Woutersen van Hollander Techniek. “Vier medewerkers kunnen het werk in een halve week af krijgen. “

Naast een pick-to-lightsysteem is er een vision (camera-registratie)- en Andonsysteem voorgesteld, dat bijhoudt of het product correct geassembleerd wordt. Nedap wilde voor de operators zoveel mogelijk aspecten van hun werk visualiseren op de werkplek zelf, zodat ze altijd de laatste informatie over hun presteren inzichtelijk hebben.

Reactie van de opdrachtgever

Herbert Harderwijk, deelnemer Process Improvement Team, Inventi BV: "We kwamen bij Hollander Techniek voor een pick-to-light handling-systeem voor de te assembleren onderdelen, maar zij gaven het advies om het project breder trekken. Dat heeft goed uitgepakt”.

Neem contact op

Danny Abbenhuis
Projectleider
06-20351087

Mail Danny

Projectinfo

Opdrachtgever:

Nedap Inventi

Doorlooptijd:

februari 2012 - juni 2012

Locatie:

Neede

Segment:

Maakindustrie

Deel deze pagina: