Omnizorg

Omnizorg en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

De gemeente Apeldoorn had de behoefte om overlast van daklozen en verslaafden in Apeldoorn zo veel mogelijk te beperken. Om deze reden is er een Europese aanbesteding uitgeschreven om te komen tot een opvangcentrum voor daklozen en verslaafden.

Oplossing

Veiligheid is van het hoogste belang in Omnizorg. Het opvangcentrum voor daklozen en verslaafden in hartje Apeldoorn had onvoldoende grip op wat voor mogelijke criminele activiteiten zich bij het gebouw afspeelden. Een digitaal camerasysteem (IP), geïnstalleerd door Hollander Techniek, bracht uitkomst.
Binnen het aanbestedingstraject was Hollander Techniek niet alleen verantwoordelijk voor de beveiligingswerkzaamheden, maar ook voor de elektrotechnische installaties. In een later stadium is het camerasysteem verder uitgebreid om nog beter grip te krijgen op de activiteiten die zich bij het gebouw afspeelden.
De wens van de politie was beter te kunnen observeren en daarnaast efficiënter beelden terug te kunnen kijken. Samen met Adviseur DHV zijn extra IP-camera's ingezet. Op de reeds bestaande camera's zijn converters geplaatst die de analoge beelden in digitale beelden omzet. Met de software van Milestone kan men precies inzoomen op een plek en items uitvergroten.

Reactie van de klant

“Er zitten zwaarverslaafden bij, vaak in combinatie met psychiatrische ziektebeelden, maar we weten de overlast van de straat te houden. In die opzet zijn we geslaagd. Sinds Omnizorg er is, zijn er geen drugsdoden meer in Apeldoorn. Dat kan geen toeval zijn.”

Toch had het opvangcentrum onvoldoende grip op met name wat er allemaal op het binnenplein gebeurde. Waar drugs zijn, zijn ook dealers. “Met het camerasysteem dat het opvangcentrum had, konden eventuele criminele activiteiten niet scherp genoeg in beeld worden gebracht”, legt Harm Jan Korthals Altes uit. De adviseur sociale veiligheid bij DHV is al sinds de start van de bouwplannen in 2000 bij Omnizorg betrokken. “De wens van de politie was beter te kunnen observeren en daarnaast beelden efficiënter terug te kunnen kijken.” De expertise van installateur Hollander Techniek op het gebied van digitale cameratechnologie moest uitkomst bieden.

Neem contact op

Wouter Donderwinkel

Wouter Donderwinkel
Accountmanager Beveiligingstechniek
055-3681111 | 

Mail Wouter Donderwinkel

Projectinfo

Opdrachtgever:

Gemeente Apeldoorn

Doorlooptijd:

september 2006 - juni 2008

Adviseurs:

ABT en DHV

Locatie:

Apeldoorn

Segment:

Gezondheidszorg

Deel deze pagina: