Politieacademie

Politieacademy en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

In 2000 had de Politieacademie een aantal locaties in het midden van het land, die toe waren aan groot onderhoud, niet meer voldeden aan de moderne onderwijseisen of te klein waren voor de aantallen studenten. Renovatie en nieuwbouw van het monumentale complex aan de Arnhemseweg in Apeldoorn was het plan. Met als doel een plek waar werving, selectie, onderwijs en onderzoek samenkomen.

Oplossing

De Politieacademie is gerenoveerd en uitgebreid tot en complex van ca. 12.000 m² met ca. 750 werkplekken en diverse onderwijs- en vergaderruimten. Het gebouw, een voormalig kleinseminarie uit 1935, is uitgebreid met nieuwbouw, vaste en losse inrichting van een open leercentrum, restaurant en congresdelen. Kenmerkend voor het ontwerp van de renovatie en restauratie van het complex zijn de begrippen slim en vitaal. Het gebouw werd daardoor energiezuinig en comfortabel, zonder karakterverlies en aantasting van het monument.

Neem contact op

Albert Bos

Albert Bos
Projectleider
055-368 1117 |  

Mail Albert Bos

Projectinfo

Opdrachtgever:

Opleidingsinstituut Politie

Doorlooptijd:

januari 2008 – juni 2010

Installatieadviseur:

Deerns raadgevende adviseurs B.V.

Locatie:

Apeldoorn

Segment:

Overheid

Deel deze pagina: