ProWonen

Prowonen en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

ProWonen, Sité Woondiensten en Wonion zijn drie woningcorporaties die gezamenlijk zo’n twintigduizend woningen beheren. De drie werken intensief samen op verschillende afdelingen zoals HRM, de callcenters en IT. De drie woningcorporaties hadden gezamenlijk de wens een nieuw serverpark en een nieuwe IT-infrastructuur te creëren. Daarbij was het belangrijk dat de vijf vestigingen hun data snel konden delen met elkaar. Hollander Techniek heeft de opdracht gekregen om daarvoor een nieuw, veilig en snel netwerk te realiseren.

Oplossing

Hollander Techniek heeft de vestigingen van de woningcorporaties gekoppeld middels een razendsnel glasvezelnetwerk met IT- beveiliging. Daarbij zijn de externe verbindingen redundant (dubbel) uitgevoerd. Door middel van de geplaatste switches (Cisco 4500X) is het mogelijk gemaakt om op 40 kilometer afstand razendsnel tussen de locaties gegevens uit te wisselen. Namelijk 10 Gigabit per seconde, ter vergelijking: een gemiddelde aansluiting per werkplek is 0,1 Gigabit. De woningcorporaties houden ieder hun eigen IT- omgeving, maar maken nu gebruik van één netwerk.

Reactie van de klant

We besparen tonnen euro’s doordat we geen dure glasvezelcapaciteit meer hoeven in te huren. Daarbij gebruiken we elkaars systemen als backup, wat de risico’s bij uitval van systemen aanmerkelijk vermindert. We hebben nu gezamenlijk een private cloud waarmee we elkaars systemen kunnen benaderen om eventuele problemen op te lossen. De no-nonsense aanpak van Hollander Techniek is fijn. Zij houden het simpel. Het is niet nodig het duurste van het duurste in te zetten. We krijgen gewoon de IT die bij ons past. Toen we problemen hadden met het in de lucht krijgen van onze nieuwe infrastructuur was er de bereidheid om er direct samen de schouders onder te zetten. Dat geeft veel vertrouwen.

Neem contact op

Mark de Jong

Mark de Jong
Adviseur IT
+31 55-368 1162 |  

Mail Mark de Jong

Projectinfo

Opdrachtgever:

ProWonen

Doorlooptijd:

2014

Locatie:

Borculo

Segment:

Utiliteit

Deel deze pagina: