Rehobothschool

Rehobothschool en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

Het voormalige schoolgebouw begon over te lopen. Omdat het aantal leerlingen van de Rehobothschool de afgelopen jaren gestaagd groeide richting de zeshonderd werd het oude gebouw te klein. Daarom was het hoog tijd voor nieuwbouw.

De missie van Rehoboth is ‘ruimte voor ontwikkeling’. Deze missie geldt niet alleen voor de ontwikkeling van de leerlingen, maar geldt ook voor de ontwikkeling van het nieuwe pand. Het nieuwe multifunctionele gebouw biedt hen nu een ruimer jasje, waarin 25 leslokalen en een sporthal werd gerealiseerd. In het ontwerp was er aandacht voor een goede ventilatie (frisse school). Hierin was duidelijk een rol voor Hollander Techniek weggelegd.

Oplossingen

Het gebouw heeft een multifunctioneel karakter met een sporthal en een bibliotheek. De ruimten zijn voor verschillende gebruiksdoeleinden inwisselbaar. Dit maakt het vraagstuk ten aanzien van de klimaatinstallatie, waarvoor Hollander Techniek verantwoordelijk was, eentje die veel aandacht vereiste.

Hollander Techniek voorzag de school van een werktuigbouwkundige klimaatinstallatie. Vanuit een broninstallatie werd zowel de koeling als de verwarming geregeld(*). Afgezien van de vloerverwarming in de gangen werd het gehele gebouw voorzien van verwarming en koeling via een all-air systeem. Het verwarmen en koelen van een gebouw middels voornamelijk lucht, in combinatie met het multifunctionele karakter van het pand, vereist speciale aandacht ten aanzien van de installatie en het inregelen ervan. Een all-air systeem laat zich in één zin uitleggen: in elke ruimte waar dat gewenst is, zorgt een op de vraag afgestemde aangename luchtcirculatie voor behaaglijke warmte of verfrissende verkoeling, waarbij steeds verse, gefilterde lucht wordt aangevoerd. In zo’n klimaat voelen mensen zich het hele jaar door fit en dat merk je aan ze.

Reactie van de klant

De schoolleiding kon ons na een paar weken vertellen dat het klimaat prettig is en dat de klimaatinstallatie goed functioneert.

Neem contact op


Kees Jansen
Adviseur installatietechniek
06-52017865 | 

Mail Kees Jansen

Projectinfo

Opdrachtgever:

Rehoboth School

Doorlooptijd:

2014

Locatie:

Kootwijkerbroek

Segment:

Onderwijs

Deel deze pagina: