Vaassen Flex Packaging

Vaassen Flex Packaging en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

Vaassen Flexible Packaging (VFP) wilde kostenbesparing, kwaliteitsverbetering en betere Arbo-omstandigheden realiseren door middel van een productierobot. De robot wordt gepositioneerd aan het einde van de snijlijn en plaatst de verschillende rollen aluminiumfolie op transportpallets. Voorheen werden deze rollen, die tot 25 kg wegen, met de hand gestapeld. Dit gaf veel gezondheidsklachten en was arbeidsintensief. Een probleem dat aangepakt moest worden.

Oplossing

Hollander Techniek heeft een turn-key palletiseeroplossing aangeboden aan VFP. Het engineren, leveren en plaatsen van deze robot met daarbij behorende aan- en afvoertransportsystemen is compleet gerealiseerd. De unit is tevens gekoppeld met het ERP-systeem. Daarnaast is een klantspecifieke track-and-trace-oplossing gerealiseerd. Na deze unit zijn er nog drie robotunits gerealiseerd op deze locatie.

Reactie van de klant

Hollander techniek was voor VFP al een bestaande leverancier voor diverse technische installaties. Voor Dhr. Scheffer van VFP was het echter geen vanzelfsprekendheid dat Hollander Techniek ook de leverancier voor de robot zou zijn: “Uiteindelijk is een vertrouwde leverancier waarvan je de kwaliteit kent een goed vertrekpunt. Het verschil met andere leveranciers is dat Hollander Techniek in staat is om de robot te koppelen aan ons ERP-systeem, wat veel besparingen oplevert bij verdere automatisering.”

Neem contact op

Richard Vos 
Projectmanager Industrie
055-3681111 | 

Mail Richard Vos

Projectinfo

Opdrachtgever:

Vaassen Flexible Packaging

Locatie:

Vaassen

Oplevering:

Mei 2009

marktsegment:

Maakindustrie

Deel deze pagina: