Zwembad de Hangmat Rheden

Zwembad de Hangmat Rheden en Hollander Techniek

Opdrachtomschrijving

Het vijftig jaar oude openluchtzwembad Rheden had drie ambities voor de renovatie: een gezonde exploitatie, goede borging van het onderhoud en volop aandacht voor duurzaamheid. Hollander Techniek mocht de gehele renovatie doen. Van de regeltechniek en de zwembadtechnische installatie tot de bouwkundige werkzaamheden. En van het renoveren van de bassins tot de bestrating en het herinrichten van de ruimtelijke inrichting.

Oplossing

Hollander Techniek heeft een aantal slimme, duurzame ingrepen gedaan bij zwembad Rheden. Zo zijn er zonnecollectoren op het dak van het nieuwe gebouw van de zwembadinstallatie geplaatst en afdekdekens gebruikt om het water op temperatuur te houden. Voor datzelfde doel zijn ook de bassins van een coating voorzien. Zo gaat zwembad Rheden besparen op haar energiekosten, daar waren alle inspanningen namelijk op gericht: energiebesparing. Ondanks alle aanpassingen aan het zwembad is de uitstraling behouden gebleven. Om Zwembad Rheden te verzekeren van de kwaliteit die Hollander Techniek biedt, is Hollander Techniek de komende tien jaar verantwoordelijk voor alle gerealiseerde vernieuwingen.

Reactie van de klant

Hollander Techniek heeft laten zien dat het bereid is om risico’s te dragen. In deze tijd is daar lef voor nodig. Hollander Techniek heeft dat lef. Het is hun, met onze ambities, goed gelukt om binnen de financiële kaders te blijven. We hebben mooie energiebesparingen gerealiseerd, zoals het zuiveren van het water uit het zwembad. De zuivering van het water legt nu een minder groot beslag op de pompen van de filterinstallatie. Er is in harmonie samengewerkt en er was een goede sfeer aanwezig.

Neem contact op


Joost Leferink
Business Developer
06-39006605 | 

Mail Joost Leferink

Projectinfo

Opdrachtgever:

Zwembad Rheden

Doorlooptijd:

2014

Locatie:

Rheden

Segment:

Zwembaden

Deel deze pagina: