Zwembad Het Wedde

Slimme aanpassingen voor zwembad Het Wedde

In de onderhoudsweken van het zwembad Het Wedde in Voorschoten werden in 2019 niet alleen de standaard werkzaamheden uitgevoerd. Naast het onderhoud aan de filters en het vervangen van alle kapotte tegels werd de wens om het zwembad efficiënter te kunnen beheren vervuld. Aan Hollander Techniek de taak om dit te realiseren met behulp van slimme aanpassingen aan de zwembadinstallaties. 

Van handmatig naar automatisch spoelen

Hollander Techniek heeft een aantal ingrepen gedaan bij zwembad Het Wedde. In de oude situatie moesten de filtersystemen van de diverse baden handmatig gespoeld worden. Om deze handeling te automatiseren zijn alle benodigde afsluiters voorzien van pneumatische motoren (deze werken op luchtdruk). Bovendien kunnen de afsluiters voortaan aangestuurd worden vanuit het centrale gebouwbeheersysteem (Priva). Hierdoor kunnen de baden automatisch gespoeld worden en zijn alle gegevens van een afstand uit te lezen.

Daarnaast heeft Hollander Techniek kleine aanpassingen doorgevoerd aan de meet- en regeltechniek van het zwembad om ervoor te zorgen dat het beheren en besturen van alle zwembadsystemen een stuk efficiënter en op een gebruiksvriendelijke manier mogelijk is. Lees hier meer over onze expertises regeltechniek en technisch beheer.

  

Knap staaltje werk

Gerard van Hal, directeur van Sportfondsen Voorschoten B.V. : “Samen, in goed overleg met Hollander Techniek, hebben we een duidelijke planning gemaakt van de werkzaamheden. Een flinke uitdaging, maar het paste allemaal binnen de onderhoudsweken. Inmiddels zijn alle werkzaamheden succesvol afgerond en functioneert de automatische spoeling prima. Dankzij die aanpassingen wordt het besturen van het zwembad een stuk gebruiksvriendelijker. Er is daarmee echt een knap staaltje werk geleverd!”

 


Joost Leferink
Business Developer
06-39006605 | 

Mail Joost Leferink

Projectinfo

Opdrachtgever:

Sportfondsen Voorschoten B.V.

Oplevering:

2019

Locatie:

Voorschoten

Segment:

Zwembadtechniek

Deel deze pagina: