Zwembad Nijkerk

Vragen?

Heeft u als inwoner, toekomstig gebruiker of geïnteresseerde vragen of opmerkingen over dit project? Laat het ons weten!

Neem contact op

Wijziging in planning

Oktober 2017 - Het nieuwe zwembad wordt in het eerste kwartaal van 2018 in gebruik genomen. De opening is daarmee uitgesteld. Wij hebben te maken heeft gekregen met het landelijke probleem dat het steeds moeilijker is om over voldoende gekwalificeerd personeel op de bouwplaats te beschikken. Daarnaast zijn wij, en de nevenaannemers in toenemende mate geconfronteerd met een stagnatie van levering van de benodigde bouwmaterialen. Ondanks extra inspanningen van zowel de gemeente als van ons, is het niet mogelijk gebleken om het zwembad toch in januari in gebruik te nemen. De exacte datum zal de komende periode in overleg met de gemeente en de toekomstig exploitant worden bepaald. Alle lopende activiteiten, zoals de verenigingsactiviteiten, het zwemonderwijs en het recreatieve zwemmen zullen in Bad Bloemendal en zwembad De Slag gecontinueerd worden, totdat het nieuwe zwembad open is.

We kunnen naar binnen!

Augustus 2017 - Het vorige bericht was nog een artist impression, maar het echte dak zit er ook op! Nu krijg je het gevoel dat je binnen bent. De eerste stenen voor het metselwerk staan ook opgesteld. De komende periode zal het metselwerk aan de gevel aan de spoorzijde zichtbaar worden. Ook de tegels voor het wedstrijdbad staan al klaar.Tegelijkertijd is wordt er vanuit de kelder druk gewerkt aan de luchtbehandeling. Deze zal zorgen voor voldoende frisse lucht in het zwembad. Ook verlichting, voorziening voor badwaterafvoer en kabelwegen worden steeds meer zichtbaar in de kelder.


Nieuw timelapse-filmpje. Het gaat snel met de bouw!

Augustus 2017 - Het gaat hard met de bouw van het nieuwe zwembad! De afgelopen maanden zijn we de hoogte in gegaan. Onderstaand een nieuw timelapse-filmpje waarin de vooruitgang in de bouw goed te zien is! 

 

Sneak Peek: het zwembad van binnen

Augustus 2017 -  Inmiddels zijn al veel foto's en beelden geplaatst van hoe het nieuwe zwembad aan de Spoorkamp eruit gaat zien. Maar dat zijn vooral afbeeldingen van de buitenkant van het zwembad. Benieuwd hoe het zwembad er aan de binnenkant uitziet? Dat kan! Hieronder vindt u beelden van een speciaal hiervoor gemaakte 3D-animatie. Zo kunt u alvast zien wat er straks allemaal te doen is in het nieuwe zwembad. Wij krijgen nu al zin in een frisse duik! 
NB: natuurlijk ontbreekt een duikplank niet in het zwembad. Deze is nog niet opgenomen in de animatie. De kleur van de tegels die u in de animatie ziet is bovendien niet de definitieve kleur. 

Bron: Aalt Guliker - persfotograaf

 
 


We gaan de hoogte in!

Juli 2017 - Het bad gaat de hoogte in, althans, de staalconstructie. De komende weken wordt er hard gewerkt aan de staalconstructie van het zwembad. Hiermee zullen de vormen van het bad ook vanaf de weg duidelijker zichtbaar worden. Benieuwd hoe het eruit komt te zien? Bekijk onderstaande video dan alvast!

 

Nijkerkse Gemeenteraad bezoekt bouwplaats zwembad

Juli 2017 - Afgelopen donderdag bezocht de Nijkerkse Gemeenteraad de bouwplaats van het nieuwe zwembad in Nijkerk. Na een welkomstwoord door wethouder Marly Klein, volgde een korte rondleiding over de bouwplaats. Daarbij werd onder andere gekeken in de kelder van het zwembad, waar de zwembadinstallaties worden geplaatst. Ook waren er 3D-beelden te zien van hoe het zwembad er uiteindelijk uit gaat zien.

Op dit moment wordt de waterdichtheid van de zwembaden getest. Daarmee worden eventuele lekkages in het zwembad uitgesloten. Binnenkort wordt gestart met het plaatsen van de staalconstructies. Een belangrijk moment omdat het zwembad dan de ‘hoogte’ in gaat. Vanaf dat moment krijgt het zwembad steeds meer zijn uiteindelijke vorm.


Timelapse Nieuwbouw zwembad

Juni 2017 - Het schiet op met de bouw van het nieuwe zwembad in Nijkerk. Dat is goed te zien op de onderstaande timelapse-film die is gemaakt in de periode 12 april tot 24 mei 2017. Inmiddels zijn alle fundatiewerkzaamheden gereed. De buitenwanden en zwembadwanden zijn geplaatst. De komende periode wordt gewerkt aan de bouw van het lage gedeelte van het zwembad, waarin het restaurant en de kleedkamers zich bevinden. Ook wordt voorbereidend installatiewerk verricht.


Kinderbad en de kelder

Mei 2017 - Naast het wedstrijdbad en doelgroepenbad is het peuterbad nu ook duidelijk zichtbaar! Op het betongaas zal de begane vloer gestort worden. Op de 2e foto zie je een ronding uitgegraven. Hier zullen de kleedruimten, entree en horeca gevestigd worden. Op de laatste foto is de kelder van het bad zichtbaar. Wanneer de stutpalen verwijderd kunnen worden, zullen de installaties hier geplaatst worden. Denk hierbij aan waterzuivering, pompen en meetapparatuur om de waterkwaliteit te borgen.

Wilt u meer weten over onze werkwijze?


Joost Leferink
088 - 801 8000

Mail Joost Leferink

Vanuit de lucht

April 2017 -  Onlangs zijn foto's genomen door een drone. Daarop is heel goed de voortgang van de bouw én de uiteindelijke vorm van het zwembad te zien. Mooie beelden die we graag met u delen. 


Prefab-wanden geplaatst

April 2017 - Het gaat snel met de bouw van het nieuwe zwembad in Nijkerk! Afgelopen vrijdag werden de prefab zwembadwanden geplaatst. Een precisie werkje. De wanden zijn circa 12 meter breed en 3 meter hoog en wegen zo'n 20 ton per stuk. In de fabriek zijn de wanden helemaal voorbereid voor plaatsing. Het leidingwerk is al in de wand gemonteerd en ook op de locatie zijn alle aansluitpunten reeds geplaatst. De wanden worden op die manier als het ware over de gemarkeerde aansluitpunten heen geschoven. Dat komt heel nauw, een centimeter teveel of te weinig heeft al gevolgen.

Op de Facebook-pagina van Hollander Techniek staat een filmpje waarin goed te zien is hoe de wanden geplaatst worden.


De vloer wordt al zichtbaar!

Maart 2017 - De afgelopen weken is de bouwput gereed gemaakt. Nu zijn de eerste contouren van de nieuwe zwembaden zichtbaar. 
Op ruim 3,60 meter onder maaiveld wordt er hard gewerkt aan de vloer van het toekomstige wedstrijdbad. Het leidingwerk voor de badwater toevoer en afvoer is aangelegd. Op onderstaande foto is ook de (blauwe) isolatie van de badomloop (red. kelderruimte waar installaties staan) aangebracht. Zowel het leidingwerk als de isolatie zullen onder het beton verdwijnen dat de komende periode gestort zal worden. Het storten zal in verschillende fasen plaatsvinden.
Op de derde foto zijn de contouren van het doelgroepenbad al duidelijk zichtbaar.

 

Daadwerkelijke bouw zwembad gestart

Februari 2017 - Hollander Techniek en Draisma zijn gestart met de daadwerkelijke bouw van het nieuwe zwembad aan de Spoorkamp, meldt de gemeente Nijkerk. De keten voor de bouw zijn inmiddels geplaatst.

De komende tijd wordt de bouwput gereed gemaakt en gaat de aannemer onder andere aan de slag met het de bouw van de kelder waarin alle installaties van het zwembad een plek krijgen. Hierbij valt te denken aan filters, pompen, enzovoorts.

 

Hollander Techniek bouwt zwembad Nijkerk

December 2016 - Hollander Techniek heeft de opdracht gekregen voor de complete nieuwbouw van het zwembad in de gemeente Nijkerk. Hollander Techniek is multidisciplinair verantwoordelijk voor de prestaties op het vlak van bouwkunde, technologie, duurzaamheid en kostenbeheersing. Hollander Techniek onderscheidt zich op deze manier nadrukkelijk in de sport en recreatiemarkt waarin technische eisen een cruciale rol vervullen.
De realisatie zal worden opgepakt samen met bouwbedrijf Draisma. Naast de realisatie zijn wij 10 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud.

Duurzaam zwembad Nijkerk
Een van de eisen van de gemeente Nijkerk was dat er een zeer duurzaam zwembad moest komen. De installatietechnische voorzieningen dragen bij aan relatief lage energie- en onderhoudskosten. Daarnaast zal wordt het chloor- en spoelwaterverbruik tot een minimum beperkt door gebruik te maken van innovatieve installaties.
Het nieuw te realiseren zwembad bestaat onder andere uit een 25 meter wedstrijdbad, peuterbad en een doelgroepenbad (15 x 10 meter).

Deel deze pagina: