Expertise

Duurzame installaties

Duurzame totaaloplossingen

Bij het ontwikkelen van onze elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties houden wij steeds rekening met de impact op het milieu. Wij willen namelijk op geen enkele wijze schade toebrengen aan de wereld om ons heen. Wij kiezen dan ook uitsluitend voor samenwerkingen waarbij duurzaamheid en aandacht voor milieuaspecten centraal staan. Onze ambitie? In 2025 zijn al onze activiteiten aantoonbaar klimaatneutraal.

Duurzaam bouwen
Wanneer u een bestaand gebouw wil verduurzamen of een nieuw duurzaam pand wil laten bouwen, staan wij met onze ervaring op het gebied van duurzame technische installaties voor u klaar. Van klimaatinstallaties tot gebouwbeheersystemen en van zonnepanelen tot laadpalen. Er is veel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van een duurzaam verlichtingsplan waarbij LED-verlichting wordt ingezet. Of bij zwembaden aan de inzet van membraanfiltertechnologie waardoor u minder water en chemicaliën nodig heeft en u energie bespaart. Goed voor het milieu én prettig voor uw portemonnee. Met een juiste integratie van techniek en advies zorgt Hollander Techniek voor flexibele oplossingen.

Wilt u een stap verder zetten? Wij hebben ervaring met innovaties zoals multifunctionele  sensoren en luchtbehandelingsinstallaties voorzien van ionisatie. Hierbij hebben wij continu aandacht voor thema’s zoals gezondheid, flexibiliteit, energieverbruik, materiaalgebruik en circulariteit. Wij ontwikkelen daarnaast bodemenergie- en WKO-systemen.

Hollander Techniek denkt met u mee, ontwerpt, voert uit en beheert de installaties. Met een mix van verschillende expertises helpen wij u om uw energieverbruik te reduceren.

Circulair bouwen
Circulair bouwen is het ontwikkelen, gebruiken en hergebruiken van gebouwen, gebieden en infrastructuur, zonder natuurlijke hulpbronnen onnodig uit te putten, de leefomgeving te vervuilen en ecosystemen aan te tasten. Kortom: bouwen op een wijze die economisch verantwoord is en bijdraagt aan het welzijn van mens en dier.

Hollander Techniek heeft de kennis en de kunde in huis om een proactieve rol in te nemen bij circulaire bouw. Voor circulair bouwen is samenwerking tussen opdrachtgever, het bouwteam en alle toeleveranciers belangrijk. Al tijdens de ontwerpfase denken wij mee over de best passende oplossing afgestemd op uw specifieke wensen. Wij adviseren en ontwikkelen daarmee een ontwerp dat past bij uw ambitie. Tijdens de realisatiefase gebruiken wij duurzame en onderhoudsvriendelijke technieken en kunnen we uw gebouw ook voorzien van zelfvoorzienende technieken op het gebied van energie.

Onze oplossingen

  • Klimaatinstallaties (warmtepomptechnieken, luchtbehandelingsinstallaties met warmteterugwinning, bodemenergiesystemen/WKO-systemen)
  • Grijs watersysteem
  • Infiltratiesysteem hemelwater
  • PV-installaties
  • Laadpalen
  • Waterstof
  • Membraanfilter

Certificeringen en Partners

Bij Hollander Techniek staan we voor kwaliteit. Om dit aan te tonen bezitten wij diverse certificaten op het gebied van arbo-, kwaliteit- en milieuzorg.

Kees Jansen | Hollander Techniek

Kees Jansen

Adviseur installatietechniek

Wilt u meer weten over onze markten of expertises? Neem dan direct contact op met Kees Jansen. Kees is al 15 jaar werkzaam bij Hollander Techniek en heeft ruime ervaring in de installatietechniek. Hij denkt graag met u mee!

Relevante projecten

VDL Energy Systems | Hollander Techniek

VDL Energy Systems | Nieuwbouw

Kantoren en gebouwen

De wens van VDL? Een nieuw pand dat flexibel inzetbaar is, voorzien is van duurzame installaties, mogelijkheid tot uitbreiding biedt en beschikt over een logischere en meer efficiënte indeling. Aan Hollander Techniek de eer om de wensen van VDL om te zetten in een technisch ontwerp.

Unilever | Hollander Techniek

Unilever | Ionisatie van lucht

Kantoren en gebouwen

Voor Unilever installeerde Hollander Techniek een BaOpt-systeem met een geïntegreerde ionisator. Deze innovatie is door het Dutch Green Building Council goedgekeurde als innovatie en draaft bij aan het behalen van het BREEAM-NL Outstanding oplevercertificaat.

Unilever | Hollander Techniek

Unilever | BREEAM-certificering

Kantoren en gebouwen

Eén van de grootste wensen van Unilever voor het nieuwe Global Foods Innovation Centre in Wageningen: één van de meest duurzame gebouwen ter wereld worden. Het behalen van een BREEAM-certificaat met het predicaat ‘Outstanding’ is een onmisbaar onderdeel in het realiseren van deze wens. Om het certificaat te behalen moet aan een flink aantal voorwaarden worden voldaan. Een uitdaging die wij graag aan gaan!