Historie

Hollander Techniek is in 1974 opgericht als zelfstandig bedrijf door wijlen Jan Hollander. In de beginjaren realiseerden we elektrotechnische installaties bij diverse klanten en verzorgden we kleine aanpassingen en onderhoud in de utiliteit en de industrie. De groei in de markt leidde tot nieuwe projecten. De storingsdienst was al 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

 

Tot 1990

Twee jaar na de oprichting, begon Hollander Techniek in de beveiligingsbranche. In 1976 startten we namelijk een specialistische afdeling beveiligingstechniek. Het begon allemaal met kluizen en bouwkundige beveiligingsvoorzieningen. Later kwamen daar elektronische systemen bij.

Toen in 1988 KPN haar monopolie op het gebied van telefonie moest opgeven, startte Hollander Techniek de specialistische afdeling Telematica (ICT). De derde afdeling. Deze afdeling richtte zich op het installeren en programmeren van telefooninstallaties en datanetwerken.

Tot 2005

In 1991 kwam er een tweede vestiging in Almere bij. Deze stad was aantrekkelijkheid vanwege de goede bereikbaarheid en de enorme groeipotentie van de stad. Almere was namelijk volop in ontwikkeling.

In 2002 nam Hollander Techniek TSB uit Twello over, waardoor we complete zwembadinstallaties konden realiseren. Hollander Techniek realiseert sindsdien door heel het land vele zwembaden.

In 2002 openden we ook een derde vestiging, in Amersfoort, vooral gericht op retailtechnieken en winkelautomatisering door heel Nederland.

In 2004 heeft de burgemeester van Almere, mevrouw Annemarie Jorritsma, de nieuwbouw van de vestiging in Almere geopend. Deze ruimere huisvesting maakte verdere groei en betere dienstverlening mogelijk.

Tot 2010

In 2006 was de vestiging in Amersfoort uit z'n jasje gegroeid en verhuisd naar een grotere locatie aan de Beeldschermweg. Ook startten we in dat jaar een volwaardige afdeling werktuigbouw en namen we de activiteiten van Pick and Place robotisering uit Zelhem en Twine BV uit Apeldoorn (systeemintegratie) over.

In 2008 is Hollander Techniek gecertificeerd als middenspanningsinstallateur, waarmee de nieuwe afdeling middenspanning een feit werd.

In 2009 is de vierde vestiging geopend in Almelo, waar we volledige turnkey-robotoplossingen assembleren.

Tot 2012

Onze eigen praktijkschool onderWERKwijs is in augustus 2011 van start gegaan. Met een uitgebreide basistraining houden we de kwaliteit van de monteurs in opleiding (BBL) op een hoog niveau. Ook is er ruimte voor opleiding en ontwikkeling van bestaande medewerkers. Elke dag wijzer worden in je werk, dat is waar onderWERKwijs voor staat.

In oktober 2011 plaatsten zowel Hollander Techniek als aannemersbedrijf Huurderman, met steun van Gemeente Amersfoort, een mini-windturbine. Het meet en regelsysteem van Hollander Techniek houdt de resultaten bij. Deze energieopwekking is weer een stap richting een duurzame en CO2 neutrale samenleving.

Tot 2015

In september 2014 bestond Hollander Techniek 40 jaar. Dit hebben we groots gevierd samen met onze relaties. Zij hebben het immers mogelijk gemaakt dat wij door de jaren heen doorgegroeid zijn. 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is al vanaf de oprichting van Hollander Techniek vanzelfsprekend. In 2014 werd dit beloond met de CO2-prestatieladder niveau 5. Een erkenning waar we trots op zijn. 

In 2015 is onze vestiging in Almelo verhuist naar een pand met meer ruimte voor uitbreiding. Zo krijgt onze vestiging in Almelo de mogelijkheid om te blijven groeien. 

Deel deze pagina: