Expertise

Smart Industry

Smart Industry: fabriek van de toekomst

De toekomst van de industrie: data en slimme fabrieken in een slimme keten. Met data-gedreven processen zet u data in om uw productieproces te besturen en te verbeteren. Door deze data te benutten is het mogelijk om uw productieproces te besturen, registreren, analyseren, optimaliseren én voorspellen. 

Om dit te bereiken is het essentieel om alles met elkaar in verbinding te stellen. De realisatie van de Fabriek van de Toekomst (Smart Factory) vraagt om een digitale transformatie waarbij toegevoegde waarde van data onmiskenbaar is!

Fabriek van de toekomst

Uw fabriek voorbereiden op de toekomst, precies zoals u het voor u ziet? Ingericht op uw toekomstvisie en doelen? Er zijn tal van mogelijkheden. Digitale Transitie, procesoptimalisatie met een digital twin, procesregistratie, een papierloze fabriek, een gerobotiseerde fabriek of een fabriek ingericht op mass customazation. Hoe u de toekomst van uw fabriek ook voor u ziet, samen maken we het.

Data-gedreven processen

De potentie van data uit uw productieomgeving is veelal ongekend. Het kan inzicht geven in bijvoorbeeld OEE, als indicator hoe (efficiënt) uw machines presteren, maar ook de stilstandsredenen. Predictive maintenance geeft u inzicht in de onderhoudsbehoefte van machineonderdelen, waar procesbewaking u tijdig informeert om stilstanden te voorkomen. Met onze MES-oplossingen laten we uw fabriek effectiever presteren. Minder verliezen, verbeterde output! De mogelijkheden om uw processen data-gedreven in te richten zijn ongekend.

Inzicht in de knelpunten van uw productieproces maakt het makkelijker om een verbeterslag door te voeren. Met onze gebruiksvriendelijke OEE-oplossing stemt u verbeterstrategieën af op geanalyseerde data. Het OEE-systeem is in te zetten binnen elke productieomgeving. Uw productie wordt niet verstoord bij de installatie, waardoor uw bedrijfsprocessen gewoon door blijven lopen. De lage investeringskosten verdienen zich snel terug: OEE maakt stilstanden, stilstandsredenen en productiegegevens inzichtelijk in een grafische weergave. Zo ben u in staat om stilstandsredenen te analyseren en in staat hierop te verbeteren. Het resultaat? Rendementsverbeteringen binnen uw productieproces.

Een plan op maat 

Grote kans dat het verbeteren en optimaliseren van de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid één van uw doelstellingen is. Een verkenningstraject starten wij met die insteek. Een trend die wij hierin vaak tegenkomen is mass customization (massamaatwerk). Mass customization heeft direct invloed op uw primaire productieproces. Op maat, persoonlijk én flexibel produceren met de voordelen die massaproductie biedt. Samen met u bekijken wij uw huidige productieproces en de werkende productielijn. Wij analyseren deze zowel technisch als financieel en komen vervolgens samen met u tot een advies: een automatiseringsplan. (Deel)projectplannen zorgen ervoor dat we de beoogde veranderingen behapbaar en inzichtelijk houden. Productieprocessen richten wij structureel slimmer in, en wij automatiseren én combineren op een slimme manier bestaande technieken. Zo maken wij samen de volgende stap die nodig is om een serieuze speler te blijven in de huidige maakindustrie. 

Internet of Things in de industrie

Uw machines en processen maken wij slimmer met Internet of Things (IoT). Uw machines of systemen informatie laten verzamelen in de vorm van data kan heel waardevol zijn. Dit is ook te realiseren met analoge machines en processen, of met besturingen die hierin niet zijn voorzien. Data kan worden verzameld uit online en offline processen waarmee u inzicht krijgt in uw processen.

Onze oplossingen

 • MES/MOMS
 • ERP-koppelingen
 • OEE
 • Digitale werkplekinstructie
 • Pick to light
 • Procesintegratie (AGV-koppelingen, printing, weging. robotbesturing)
 • Industriële IoT
 • Tracking & Tracing
 • RFID/barcodering
 • Industriële Automatisering
 • Smart tooling
 • Innovatietrajecten
 • Digitale transitie/automatiseringsplan

Certificeringen en Partners

Voor fabrieks- en procesontwerp werken wij samen met ketenpartners. State-of-the-art fabrieken die een benchmark zijn voor de industrie. Deze omvangrijke projecten zijn vaak gericht op het ontwerp van een optimaal (LEAN) proces en de inrichting daarvan binnen de beschikbare ruimte.

Jacco Roelofs | Hollander Techniek

Jacco Roelofs

Accountmanager industrie

Wilt u meer weten over oplossingen op het gebied van industriële automatisering, smart industry of robotisering? Dan bent u bij Jacco Roelofs aan het juiste adres. Met zijn jarenlange ervaring en prachtige projecten op zijn naam weet hij u als geen ander te voorzien van het juiste advies.

Relevante projecten

Symbol | Hollander Techniek

Symbol | SMART werken

Maakindustrie

Symbol helpt bij het vertalen van data naar inzicht. De technische kennis om die processen te optimaliseren is bij Hollander Techniek geborgd.

Brink Climate Systems | Hollander Techniek

Brink Climate Systems

Maakindustrie

Met het omdraaien van het coat- en zetproces, de komst van een aantal nieuwe producten en de toenemende aantallen had Brink Climate Systems behoefte aan een nieuwe automatische zetbank. Robotize (Joint Venture Machinefabriek Geurtsen en Hollander Techniek) nam de engineering, bouw en integratie in de productie voor zijn rekening.

Royal Vaassen Flexible Packaging | Hollander Techniek

Royal Vaassen Flexible Packaging

Maakindustrie

Robotize, een jointventure van Hollander Techniek en Machinefabriek Geurtsen, realiseerde een robot met als taak het palletiseren van rollen voor Royal Vaassen Flexible Packaging (RVFP).