Expertise

Inspecties

Inspecties voor een veilig en optimaal werkend elektriciteitsnetwerk

Wist u dat het verplicht is inspecties uit te laten voeren aan uw elektrotechnische installatie? De ‘APK’ van uw installatie is niet alleen nodig om te voldoen aan de wet- en regelgeving, maar biedt ook veel andere voordelen. Eventuele afwijkingen worden in een vroeg stadium vastgesteld waardoor brand en uitval voorkomen worden. Dankzij de inspecties bent u verzekerd van een veilig en optimaal werkend elektriciteitsnetwerk. 

Scope 8 Elektrische Installatie (NEN 1010 en NEN 3140)

Het uitvoeren van inspecties aan elektrotechnische installaties wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor uw bedrijfsvoering maar ook voor de veiligheid van uw medewerkers. Vanuit de arbowetgeving is het bieden van een veilige werkplek immers verplicht. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van de inspecties. Wij hanteren daarbij dNEN 1010 en NEN 3140. NEN 1010 is elektrotechnische hoofdnorm voor nieuw aan te leggen installaties. NEN 3140 is de norm voor de bedrijfsvoering van elektrotechnische installaties. Wij inspecteren of uw installatie nog voldoet aan de gestelde eisen. Hiervan ontvangt u van ons een uitgebreide rapportage. En mocht het nodig zijn dan kunnen wij er natuurlijk voor zorgen dat uw installatie weer voldoet aan wet- en regelgeving.  

Scope 10 Elektrisch Materieel (NTA 8220)

Deze inspectie richt zich op het beoordelen van brandrisico. Al het elektrotechnisch materieel van een gebouw wordt in kaart gebracht. Van groepenkast en wandcontactdozen tot en met de daarop aangesloten apparaten, dus ook de aangesloten machines. Van alle risicovolle situaties worden foto’s gemaakt, er worden metingen verricht en testen gedaan. En met infraroodopnames van de verdeelinrichtingen of verdacht materieel wordt de temperatuur gemeten en gecontroleerd. Deze metingen en controles worden vervolgens nauwkeurig omschreven en gerapporteerd. Door afwijking in uw elektronisch installaties in een vroeg stadium vast te stellen, kan brand of uitval worden voorkomen. 

Thermografisch onderzoek

Oververhitting bij verdeelkasten en regelpanelen is verstoringsbron nummer één bij elektrotechnische installaties. Met behulp van een thermografisch onderzoek maken wij eventuele hotspots in uw installaties inzichtelijk. Conclusies van het thermografisch onderzoek verwerken wij voor u in een inspectierapportage.

Opleverinspecties

Heeft u een installatie opgeleverd, dan zijn wij de juiste partij om uw NEN 1010 opleverinspectie uit te voeren. Als onafhankelijke partij inspecteren wij of de recent geïnstalleerde elektrotechnische installatie voldoet aan alle eisen.  De conclusies ontvangt u van ons in een uitgebreid inspectierapport. Zo weet u zeker dat uw installatie veilig en betrouwbaar is.

Installatie verantwoordelijkheid

Wilt u geen omkijken meer hebben naar het beheer van uw elektrotechnische installaties? Dan kunnen wij ook de volledige installatie verantwoordelijkheid op ons nemen. Onze ervaren medewerkers komen dan regelmatig bij uw langs om samen met u het aanwijsbeleid en het beheer van uw installaties te besprekenMochten er wijzigingen nodig zijn dan denken wij graag met uw mee over de best passende oplossing. Zo weet uw zeker dat uw installaties voldoen aan wet- en regelgeving en waarborgt u de continuïteit van uw bedrijfsvoering.  

Onze inspecties

  • Scope 8
  • Scope 10
  • Bedrijfsmiddelen inspectie
  • Thermografisch onderzoek
  • Opleverinspectie

Certificeringen en Partners

Onze afdeling inspectie wordt jaarlijks geaccrediteerd door DEKRA. Dit bevestigt onze kwaliteit en status van onafhankelijkheid. Daarnaast bezitten wij diverse certificeringen.

Theo Polman | Hollander Techniek

Theo Polman

Service Manager

Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op met Theo Polman. Theo is al bijna 40 jaar werkzaam bij Hollander Techniek en heeft dan ook veel kennis van de technische markt. Hij denkt graag met u mee!