Expertise

Robotisering

Turnkey robotiseringsoplossingen

Heeft u een robotiserings vraagstuk? Voor zowel ontwerp, realisatie en onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres! Wij bieden u triple-p-oplossingen: picking, packing en palletizing. Complete en geïntegreerde totaaloplossingen, inclusief koppelingen met ERP- en MES-applicaties en de besturing van andere machines.

Wilt u uw stilstand tot een minimum beperken? Met onze oplossingen speelt u snel en flexibel in op productwisselingen. Hoe wij dat doen? Door gebruik te maken van vision. Hiermee leveren we u als ware ‘de ogen’ van uw systeem. Onze robottoepassingen zijn op deze manier werktuigbouwkundige turn-key projecten waarmee maximale flexibiliteit en productiviteit zijn gegarandeerd.

High-speed handling en palletisering

Wilt u willekeurig op de band geplaatste producten zo hanteren dat ze perfect in de juiste positie én het gewenste patroon in de verpakking terecht komen? Dankzij ons Visionsysteem is dit geen enkel probleem. Een krachtig besturingssysteem regelt de werking hiervan. Meer over onze visionsystemen leest u op de pagina industriële automatisering. Ook automatische palletisering is ons niet vreemd. Dit is mogelijk voor verschillende verpakkingsvormen zoals blikken, dozen, zakken, trays of flessen op pallets. Volumeverplaatsingen van meer dan 1000 items per uur zijn hierbij eerder regel dan uitzondering.

Naadloze integratie van uw systemen

Wanneer u uw ERP- (Enterprise Resource Planning) of MES-systeem (Manufacturing Execution System) koppelt met uw productieomgeving biedt dit veel voordelen. Papieren productieorders behoren tot de verleden tijd, u bent niet langer afhankelijk van Excel- sheets en uw assemblage- en productieproces is efficiënter, betrouwbaarder én inzichtelijker. De uitwisseling van productieorders, planning, tracking & tracing, kwaliteit en efficiency gegevens (OEE) gebeuren real-time. Zo bent u altijd up-to-date. Bovendien behoren handmatige acties tot het verleden door papierloos werken. Het resultaat? Een verhoging van de kwaliteit en een efficiëntere werkwijze.

Een gestructureerde realisatie van een koppeling wordt moeiteloos uitgevoerd door onze engineers. Uiteraard voldoet deze aan de ISA-95 standaard. Met een door onze engineers geschreven interface koppelen wij uw ERP-, MES of Shopfloor Control systeem aan uw productieomgeving. SAP, Navision, Dynamics AX, Baan, AFAS of Exact? Wij verzekeren u een naadloze integratie met uw productautomatisering.

Assemblagehal in Almelo

Onze werklocatie in Almelo beschikt over een goed uitgeruste assemblagehal. Deze hal is geschikt voor het realiseren van diverse project- en pilot-opstellingen op het gebied van robotisering en product handling. Ziet u graag een demonstatie van de handling van uw eigen producten? Dat organiseren wij graag voor u.

Robotize

Een integrale turn-key robotoplossing voor uw onderneming? Samen met machinefabriek Geurtsen vormen wij Robotize en beschikken wij over meer dan 130 jaar technische ervaring. Wij hebben onze krachten gebundeld om een integrale turn-key oplossing aan te bieden in de optimalisatie van het productieproces. Robotize werkt daardoor met zo’n 25 professionals die willen bijdragen aan de optimalisatie van uw productie. Machinefabriek Geurtsen heeft de focus op engineering, fabricage en onderhoud van speciaalmachines voor uiteenlopende branches. Hollander Techniek heeft de focus op industriële automatisering en robotbesturingen. Kijk voor meer informatie over onze producten en diensten op www.robotize.nl.

Uw voordelen

 • Kostenbesparing
 • Kwaliteitsverbetering
 • Snel, flexibel en trefzeker producten hanteren
 • Arbo technisch verantwoord
 • Door papierloos werken verhoogt u de kwaliteit en vergroot u de efficiency
 • Uw proces wordt inzichtelijker dankzij de koppeling van systemen

Onze oplossingen

 • Picking
 • Packing
 • Palletizing
 • Vision
 • Smart Industry

Certificeringen

Bij Hollander Techniek staan we voor kwaliteit. Zo beschikken wij over diverse certificaten op het gebied van arbo-, kwaliteit- en milieuzorg.

Jacco Roelofs | Hollander Techniek

Jacco Roelofs

Accountmanager industrie

Wilt u meer weten over oplossingen op het gebied van industriële automatisering, smart industry of robotisering? Dan bent u bij Jacco Roelofs aan het juiste adres. Met zijn jarenlange ervaring en prachtige projecten op zijn naam weet hij u als geen ander te voorzien van het juiste advies.

Relevante projecten

Brink Climate Systems | Hollander Techniek

Brink Climate Systems

Maakindustrie

Met het omdraaien van het coat- en zetproces, de komst van een aantal nieuwe producten en de toenemende aantallen had Brink Climate Systems behoefte aan een nieuwe automatische zetbank. Robotize (Joint Venture Machinefabriek Geurtsen en Hollander Techniek) nam de engineering, bouw en integratie in de productie voor zijn rekening.

Royal Vaassen Flexible Packaging | Hollander Techniek

Royal Vaassen Flexible Packaging

Maakindustrie

Robotize, een jointventure van Hollander Techniek en Machinefabriek Geurtsen, realiseerde een robot met als taak het palletiseren van rollen voor Royal Vaassen Flexible Packaging (RVFP).