Over ons

Duurzaam Hollander Techniek

Samenwerken aan duurzaamheid

Duurzaamheid zit in het hart van Hollander Techniek. Aandacht voor mensen en de wereld om ons heen vinden wij belangrijk. Wij werken samen met onze klanten aan innovatieve duurzame oplossingen en bieden installaties en technische oplossingen die het milieu niet tot nauwelijks belasten. Zo dragen wij bij aan de duurzame energieprestaties van onze klanten.

Duurzame samenwerkingen en projecten

Duurzaamheid zit voor ons in efficiënt omgaan met materialen, energie en relaties. Wij zijn creatief in het bedenken van milieuvriendelijke oplossingen en wegen dat af tegen budgetten en toekomstplannen. Daarnaast kiezen wij duurzaamheid boven winstmaximalisatie. En dat weten onze partners en relaties. In de samenwerkingen die wij aan gaan vinden wij het belangrijk dat duurzaamheid en aandacht voor milieuaspecten centraal staan. Maar ook lange en productieve samenwerkingen zien wij als duurzaam.

CO2-prestatieladder

De CO2-Prestatieladder is een instrument om bedrijven te stimuleren tot CO2 bewust handelen in de eigen bedrijfsvoering en bij de uitvoering van projecten. In 2011 heeft Hollander Techniek zich laten certificeren voor de CO2-Prestatieladder van SKAO (Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen). Sindsdien wordt jaarlijks een Footprint en een voortgangsrapportage gemaakt. Door elke keer een klein beetje meer te doen is er inmiddels een CO2-reductie van meer dan 50% gerealiseerd. We zetten forse stappen om onze CO2 uitstoot verder te reduceren.

BREEAM-gecertificeerd

Wereldwijd is BREEAM de belangrijkste en meest gebruikte duurzaamheidsstandaard voor gebouwen; zeg maar ‘een duurzaamheidskeurmerk’. BREEAM staat voor ‘Building Research Establishment Environmental Assessment Method’. De duurzaamheidsprestaties van alle installaties in een gebouw moeten aan veel eisen voldoen om BREEAM-gecertificeerd te worden. Zo moet er continu aandacht zijn voor thema’s zoals gezondheid, flexibiliteit, energieverbruik, materiaalgebruik en circulariteit. Hollander Techniek heeft bij verschillende projecten ervaring opgedaan met het realiseren van installaties conform BREEAM-standaarden. Lees meer over onze werkwijzen.

Hoe bereiken wij ons doel?

Klimaatneutraal ondernemen gaat niet vanzelf. Om ons doel te bereiken hebben wij in de afgelopen jaren geïnvesteerd in duurzame oplossingen. Zo hebben wij onze eigen kantoren voorzien van duurzame technieken zoals zonnepanelen, warmtebronnen, adiabatische koeling, een windmolen en elektrische laadpalen. Daarnaast zetten we in op het elektrificeren van ons wagenpark. We compenseren het restant van onze voetafdruk door het aanplanten van bomen en creëren hiervoor een nieuw bos: het Hollander-bos.

We zijn trots op de stappen die we gemaakt hebben en zijn voor 100% gemotiveerd om hier verder vorm aan te geven.

Doel en voortgang CO2 reductie
1. Rapport CO2 – 2021
3A1. CO2 Footprint 2019-01
3A1. CO2 Footprint 2019-02
3A1. CO2 Footprint 2020-01
3B2. Voortgangsrapportage 2019
3B2. Voortgangsrapportage 2020
3B2. Voortgangsrapportage 2021
3B2. Voortgangsrapportage 2022
3B2. Voortgangsrapportage 2022-2
Certificaat CO2-prestatieladder

Actieve deelname aan initiatieven
3C1. Initiatieven Energiereductie

Onze duurzaamheidsambitie

Duurzaamheid zit in het hart van Hollander Techniek. Op geen enkele wijze willen wij schade toebrengen aan het milieu. Wij kiezen voor samenwerkingen waarbij duurzaamheid en aandacht voor het milieu centraal staan. Onze passie voor duurzaamheid is zichtbaar in het gedrag van onze medewerkers. Wij zijn trots op de door ons gerealiseerde klantoplossingen die bijdragen aan een betere wereld.

Projecten en Nieuws

Hollander Techniek en Apenheul werken samen aan duurzaamheid

Hollander Techniek en Stichting Apenheul tekenden onlangs een partnerovereenkomst. De twee Apeldoornse bedrijven gaan elkaar helpen bij het realiseren van hun ambities op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame installaties

Bij het ontwikkelen van onze elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties houden wij steeds rekening met de impact op het milieu. Wij willen namelijk op geen enkele wijze schade toebrengen aan de wereld om ons heen. Wij kiezen dan ook uitsluitend voor samenwerkingen waarbij duurzaamheid en aandacht voor milieuaspecten centraal staan.

Global Foods Innovation Centre

Een opvallend circulair en slim centrum bouwen in Wageningen. Dat was een aantal jaar geleden de ambitie van Unilever met het Global Foods Innovation Centre. Het moest een van de duurzaamste gebouwen ter wereld worden waarmee het BREEAM-certificaat ‘Outstanding’ behaald kon worden. Hollander Techniek werd aangetrokken als W- en E-installateur voor dit inspirerende gebouw.