Nieuws

Samenwerken aan duurzaamheid

Hollander Techniek en Stichting Apenheul tekenen twee jaar sponsorschap

Hollander Techniek en Stichting Apenheul tekenden recentelijk een partnerovereenkomst voor de komende twee jaar. De twee Apeldoornse bedrijven gaan elkaar helpen bij het realiseren van hun ambities op het gebied van duurzaamheid. Hollander Techniek implementeerde het afgelopen jaar onder andere ledverlichting in verschillende gebouwen op het apenpark. Daarnaast zal het audiotorium de komende twee jaar onder de noemer Hollander Techniek Auditorium bekendstaan.

Twee Apeldoornse bedrijven die op het eerste gezicht weinig overeenkomsten hebben: apenpark Apenheul en technisch dienstverlener Hollander Techniek. Maar niets is wat het lijkt: de samenwerking gaat al ver terug en overeenkomsten zijn er zeker. Erik Hollander, algemeen directeur: “We voelden aan alles dat er meer is tussen Apenheul en Hollander Techniek dan ‘enkel’ een klantrelatie. Onze ambities en waarden raken elkaar op meerdere punten. Duurzaamheid en aandacht voor het milieu zijn belangrijke thema’s binnen Hollander Techniek. Bij Apenheul is natuurbehoud een belangrijk thema en is de ambitie om een zo duurzaam mogelijk park te ontwikkelen groot. Als technisch dienstverlener kunnen wij een grote bijdrage leveren aan het realiseren hiervan. Daarmee helpen we Apenheul en geven we tegelijkertijd invulling aan onze eigen doelstellingen op dit vlak.

Liefde voor de natuur

Roel Welsing, Algemeen directeur Stichting Apenheul, voegt hieraan toe: “Naast onze missie waarin de liefde voor dieren en natuur centraal staat, voelen we bij Stichting Apenheul een maatschappelijke verantwoordelijkheid die breder is. Een verantwoordelijkheid die zich niet alleen richt op wat we doen en waar we voor staan, maar ook hóe we onze missie waarmaken. Namelijk op de meest duurzame manier. Dat uit zich in de duurzame relaties die wij aangaan met onze partners en in de oplossingen die zij ons bieden. Op het gebied van techniek hebben we in Hollander Techniek al jaren een goede partner gevonden. Zij denken met ons mee in het verduurzamen van ons park.”

Ledverlichting

Stichting Apenheul en Hollander Techniek hebben intensief samengewerkt bij het verduurzamen van het nieuwe losloopgebied dat in 2023 opende voor bezoekers. De twee nieuwe apensoorten in dit gebied zitten er het hele jaar warmpjes bij. Onder andere door de aansluiting en regeling van het verwarmde 3,5 meter hoge glas in het binnenverblijf. Aan de binnenkant van dit glas is een speciale, onzichtbare coating aangebracht. Op deze coating wordt spanning gezet die warmte genereert. De ene glaslaag geleidt de elektriciteit die de warmte genereert en de andere laag reflecteert de warmte naar binnen. Duurzaam, goed voor de apen én de bezoekers bij slecht weer!

Welsing: “En met de dynamische ledverlichting, die we met de steun van Hollander Techniek konden aanbrengen, krijgt dierenwelzijn nog een extra impuls. Hiermee kunnen we de apen op duurzame wijze een zo natuurlijk mogelijk dag- en nachtritme bieden.

Meer nieuws

HT nieuws

Auping opent matrassenfabriek van de toekomst

Nieuws6 februari 2024

Om de verwerkings- en productiesnelheid te vergroten, richtte Auping in samenwerking met Machinefabriek Geurtsen en Hollander Techniek - verenigd in de joint venture Robotize - een nieuwe, geautomatiseerde productielijn in.

1

Hoofdlocatie GGNet opent feestelijk de deuren van nieuw gebouw

Nieuws24 januari 2024

Afgelopen vrijdag werd het nieuwe gebouw ‘De Spreng’, op de hoofdlocatie van GGNet in Warnsveld geopend.

Apenheul | Hollander Techniek

100 bomen voor jarige Apenheul

Nieuws12 juli 2021

Hoera, Apenheul blaast 50 kaarsjes uit! Een bijzondere mijlpaal waar Apenheul uitgebreid bij stil staat. Hollander Techniek en Apenheul werken al jaren nauw samen. Een bijzonder cadeau voor dit jubileum kon dan ook niet uitblijven….