Expertise

Werktuigbouwkundige installaties

Maatwerk in werktuigbouwkunde

Een gezond binnenklimaat, sanitaire voorzieningen en energiebesparing vormen hét verstrekpunt bij het ontwikkelen van technische oplossingen. Onze focus ligt altijd op efficiëntie, gezondheid en energiebesparing. Wij adviseren u en ontwerpen maatwerk installaties.

Klimaatinstallaties

Bij het ontwerp en de realisatie van uw binnenklimaat nemen wij de richtlijnen voor gezonde en energiezuinige gebouwen als uitgangspunt. Verwarming, koeling en ventilatie, allemaal installaties die wij zonder problemen voor u ontwerpen en realiseren. Een schoon binnenklimaat is tenslotte van groot belang. Voor uw eigen gezondheid, én voor de gezondheid van uw werknemers en/of klanten. Een binnenklimaat dat niet in balans is, heeft grote gevolgen: verspreiding van virussen of het verlies van productiviteit. In de ontwerpfase luisteren wij goed naar uw wensen. Hier stemmen wij ons advies op af. Zo beschikt uw gebouw over een juiste luchtvochtigheid, ventilatie en isolatie.

Meet- en regeltechniek

Goede meet- en regeltechniek is essentieel voor een goed werkende werktuigbouwkundige installatie. Gelukkig hebben wij veel ervaring en expertise op dit vlak in huis en bent u verzekerd van een moderne, beheersbare en integrale installatie. We gaan bovendien nog een stap verder en koppelen uw werktuigbouwkundige installaties aan onder andere elektrotechnische installaties, binnen- en buitenzonwering.

De energietransitie komt eraan! Bodemenergiesystemen onmisbaar

Het ontwikkelen van energiebesparende oplossingen heeft vanuit onze én uw ambities op het gebied van duurzaamheid onze volle aandacht. Dat doen we bijvoorbeeld door het realiseren van bodemenergiesystemen, waaronder WKO-systemen (warmte koudeopslag).

Een WKO-systeem is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem. Dit gebeurt via een open of een gesloten bron. Open bronnen onttrekken water uit de grond. Gesloten bronnen gebruiken alleen aardwarmte voor verwarming van het water in gesloten leidingen. Bij beide systemen is het ook mogelijk om in de zomer zonder koelmachine te koelen. Een WKO-systeem is zo een duurzame én kostenbesparende oplossing.

Het ontwerpen, aanleggen en beheren van een WKO-systeem luistert nauw. Bodemenergie is de eerste duurzame techniek in Nederland waarvan de prestaties daadwerkelijk worden gemeten en moeten worden vastgelegd. Bodemenergie is ook als eerste en enige in de duurzame energiesector sterk gereguleerd. Dit om de kwaliteit te borgen, een goed binnenklimaat en energieprestaties te garanderen. Een bodemenergiesysteem of WKO-systeem mag dan ook alleen ontworpen, geïnstalleerd en beheerd worden door een BRL6000-21 gecertificeerd bedrijf zoals Hollander Techniek.

Onze oplossingen

  • Bodemenergiesystemen o.a. WKO-systemen
  • Warmtepomptechnieken
  • Energieterugwinning
  • Verwarmingsinstallaties
  • Luchtbehandeling- en ventilatie
  • Koelinstallaties
  • Sanitaire installaties (hemelwaterafvoer, riolering, waterinstallaties, sanitair, brandblusmiddelen)
  • Gebouwbeheersystemen
  • Leidingsystemen

Certificeringen en Partners

Bij Hollander Techniek staan we voor kwaliteit. Om dit aan te tonen bezitten wij diverse certificaten met betrekking tot kwaliteitszorg, arbozorg en milieuzorg.

Kees Jansen | Hollander Techniek

Kees Jansen

Adviseur installatietechniek

Wilt u meer weten over onze markten of expertises? Neem dan direct contact op met Kees Jansen. Kees is al 15 jaar werkzaam bij Hollander Techniek en heeft ruime ervaring in de installatietechniek. Hij denkt graag met u mee!

Relevante projecten

Unilever | Hollander Techniek

Unilever | BREEAM-certificering

Kantoren en gebouwen

Eén van de grootste wensen van Unilever voor het nieuwe Global Foods Innovation Centre in Wageningen: één van de meest duurzame gebouwen ter wereld worden. Het behalen van een BREEAM-certificaat met het predicaat ‘Outstanding’ is een onmisbaar onderdeel in het realiseren van deze wens. Om het certificaat te behalen moet aan een flink aantal voorwaarden worden voldaan. Een uitdaging die wij graag aan gaan!

Herman Wesselink College | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College

Onderwijs Kantoren en gebouwen

Een nieuwe school die klaar is voor de toekomst’, zo luidde de wens van het Hermann Wesselink College (HWC). Hollander Techniek was in dit UAV-GC traject verantwoordelijk voor alle technische installaties. Van ontwerp tot nazorg.

Hermann Wesselink College | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College | Frisse School

Onderwijs

Leren en opgroeien in een gezond schoolgebouw. Bij de nieuwbouw van het Hermann Wesselink College in Amstelveen was dit één van de belangrijkste uitgangspunten. Daarom is bij het ontwerp en de keuzes voor installaties het programma van eisen van Frisse Scholen Klasse B als leidraad genomen.