Expertise

Werktuigbouwkundige installaties

Maatwerk in werktuigbouwkunde

Een gezond binnenklimaat, sanitaire voorzieningen en energiebesparing vormen hét vertrekpunt bij het ontwikkelen van technische oplossingen. Onze focus ligt altijd op efficiëntie, gezondheid en energiebesparing. Wij adviseren u en ontwerpen maatwerk installaties.

Klimaatinstallaties

Bij het ontwerp en de realisatie van uw binnenklimaat nemen wij de richtlijnen voor gezonde en energiezuinige gebouwen als uitgangspunt. Verwarming, koeling en ventilatie, allemaal installaties die wij zonder problemen voor u ontwerpen en realiseren. Een schoon binnenklimaat is tenslotte van groot belang. Voor uw eigen gezondheid, én voor de gezondheid van uw werknemers en/of klanten. Een binnenklimaat dat niet in balans is, heeft grote gevolgen: verspreiding van virussen of het verlies van productiviteit. In de ontwerpfase luisteren wij goed naar uw wensen. Hier stemmen wij ons advies op af. Zo beschikt uw gebouw over een juiste luchtvochtigheid, ventilatie en isolatie.

Meet- en regeltechniek

Goede meet- en regeltechniek is essentieel voor een goed werkende werktuigbouwkundige installatie. Gelukkig hebben wij veel ervaring en expertise op dit vlak in huis en bent u verzekerd van een moderne, beheersbare en integrale installatie. We gaan bovendien nog een stap verder en koppelen uw werktuigbouwkundige installaties aan onder andere elektrotechnische installaties, binnen- en buitenzonwering.

De energietransitie komt eraan! Bodemenergiesystemen onmisbaar

Het ontwikkelen van energiebesparende oplossingen heeft vanuit onze én uw ambities op het gebied van duurzaamheid onze volle aandacht. Dat doen we bijvoorbeeld door het realiseren van bodemenergiesystemen, waaronder WKO-systemen (warmte koudeopslag).

Een WKO-systeem is een methode om energie in de vorm van warmte of koude op te slaan in de bodem. Dit gebeurt via een open of een gesloten bron. Open bronnen onttrekken water uit de grond. Gesloten bronnen gebruiken alleen aardwarmte voor verwarming van het water in gesloten leidingen. Bij beide systemen is het ook mogelijk om in de zomer zonder koelmachine te koelen. Een WKO-systeem is zo een duurzame én kostenbesparende oplossing.

Het ontwerpen, aanleggen en beheren van een WKO-systeem luistert nauw. Bodemenergie is de eerste duurzame techniek in Nederland waarvan de prestaties daadwerkelijk worden gemeten en moeten worden vastgelegd. Bodemenergie is ook als eerste en enige in de duurzame energiesector sterk gereguleerd. Dit om de kwaliteit te borgen, een goed binnenklimaat en energieprestaties te garanderen. Een bodemenergiesysteem of WKO-systeem mag dan ook alleen ontworpen, geïnstalleerd en beheerd worden door een BRL6000-21 gecertificeerd bedrijf zoals Hollander Techniek.

Onze oplossingen

  • Bodemenergiesystemen o.a. WKO-systemen
  • Warmtepomptechnieken
  • Energieterugwinning
  • Verwarmingsinstallaties
  • Luchtbehandeling- en ventilatie
  • Koelinstallaties
  • Sanitaire installaties (hemelwaterafvoer, riolering, waterinstallaties, sanitair, brandblusmiddelen)
  • Gebouwbeheersystemen
  • Leidingsystemen

Certificeringen en Partners

Bij Hollander Techniek staan we voor kwaliteit. Om dit aan te tonen bezitten wij diverse certificaten met betrekking tot kwaliteitszorg, arbozorg en milieuzorg.

Kees Jansen | Hollander Techniek

Kees Jansen

Adviseur installatietechniek

Wilt u meer weten over onze markten of expertises? Neem dan direct contact op met Kees Jansen. Kees is al 15 jaar werkzaam bij Hollander Techniek en heeft ruime ervaring in de installatietechniek. Hij denkt graag met u mee!

Relevante projecten

Aventus | Hollander Techniek

Aventus

Onderwijs

Hollander Techniek en Aventus zijn als appel en kaneel: dé perfecte combinatie. De samenwerking begon een aantal jaar geleden toen Aventus op zoek was naar een partner voor het plaatsen en onderhouden van hun elektrotechnische- en brandmeldinstallaties. Inmiddels is de samenwerking weer met twee jaar verlengd.

VDL Energy Systems | Hollander Techniek

VDL Energy Systems | Nieuwbouw

Kantoren en gebouwen

De wens van VDL? Een nieuw pand dat flexibel inzetbaar is, voorzien is van duurzame installaties, mogelijkheid tot uitbreiding biedt en beschikt over een logischere en meer efficiënte indeling. Aan Hollander Techniek de eer om de wensen van VDL om te zetten in een technisch ontwerp.

Unilever | Hollander Techniek

Unilever | Ionisatie van lucht

Kantoren en gebouwen

Voor Unilever installeerde Hollander Techniek een BaOpt-systeem met een geïntegreerde ionisator. Deze innovatie is door het Dutch Green Building Council goedgekeurde als innovatie en draaft bij aan het behalen van het BREEAM-NL Outstanding oplevercertificaat.