Nieuws

Hollander Techniek SCIOS scope 10

Betrouwbare en vakkundige inspecteurs

Brand willen we te allen tijde voorkomen. Vooral in elektrische installaties. Toch blijkt uit onderzoek dat bij veel bedrijven nog te vaak branden ontstaan in deze installaties. De scope 10 inspectie (een periodieke controle) kan dit helpen voorkomen. Waar moet je op letten tijdens zo’n inspectie, hoe beoordeel je de brandrisico’s en hoe breng je deze vervolgens in kaart? Dat weten onze inspecteurs uit Team Inspectie. Onze inspecteurs zijn volgens de richtlijnen van SCIOS scope 10 opgeleid en mogen zich betrouwbare en vakkundige inspecteurs noemen.

Brandrisico’s in kaart met behulp van scope 10 inspectie

De scope 10 inspectie is gebaseerd op de controlemethodiek NTA 8220. Deze is speciaal voor de brandveiligheid van alle elektrische installaties. Theo Polman, Team Inspectie van Hollander Techniek, “Tijdens de inspectie brengen we het brandrisico van een gebouw in kaart. Van alle risicovolle situaties maken we foto’s, worden metingen verricht en testen gedaan. Met infraroodopnames van de verdeelinrichtingen en het verdachte materieel wordt de temperatuur gemeten en gecontroleerd. Deze metingen en controles worden vervolgens gerapporteerd en verstrekt aan de klant. Tevens wordt de inspectie bij aanvang van de werkzaamheden aangemeld in het SCIOS portaal. Wanneer de werkzaamheden zijn afgerond en tekortkomingen zijn hersteld wordt de inspectie afgemeld.”

Het belang van scope 10 én 8 certificaat

Om een scope 10 certificaat te halen moeten onze inspecteurs ook in het bezit zijn van een scope 8 certificering. De kwaliteitskeuring van scope 8 is gebaseerd op de NEN3140 keuring en draait om de veiligheid en gezondheid van de werknemers. Deze inspectie focust zich op elektrische installaties. Met dit SCIOS scope 8 inspectierapport kunt u als werkgever aantonen dat u de risico’s op ongevallen heeft geminimaliseerd.

Verzekeraars stellen scope 10 inspectie verplicht

Door onze inspecteurs op te leiden als inspecteur voor scope 10 speelt Hollander Techniek in op de groeiende vraag in de markt. Waar scope 8 al geëist wordt vanuit artikel 3 uit de Arbeidsomstandighedenwet stellen ook steeds meer verzekeraars de scope 10 inspectie verplicht als polisvoorwaarde. Daarnaast biedt een periodieke inspectie een stuk zekerheid over het functioneren van de elektrische installaties. Door inspecties kunnen namelijk gebreken, slijtage en schade eerder geconstateerd en verholpen worden. Waardoor de kans op brand wordt gereduceerd en de continuïteit van uw bedrijfsvoering gewaarborgd.

Als installateur je eigen installaties keuren…?

Als installateur je eigen installaties keuren, hoe zit dat? Theo Polman legt het uit: “Binnen Hollander Techniek werken de scope 8 en 10 inspecteurs in een ander team dan de monteurs die de projecten uitvoeren. Onze inspecteurs werken zelfstandig. Daarnaast geeft SCIOS, een onafhankelijke organisatie, de kwaliteitscertificaten niet zomaar af. Onze inspecteurs ondergaan periodiek een persoonlijke audit en ook als bedrijf worden wij periodiek ge-audit. Bovendien hebben wij maar één belang en dat is dat de installaties van onze klanten voldoen aan wet en regelgeving, zodat medewerkers op een veilige manier hun werk kunnen doen.”

Theo Polman | Hollander Techniek

Vragen over dit artikel? Neem contact op

Meer nieuws

Apeldoornse familiebedrijven | Hollander Techniek

Apeldoornse familiebedrijven vormen bouwteam voor Van Gerrevink

Nieuws22 februari 2021

Draisma, Hollander Techniek en Mulder Systems werken mee aan een grote interne verbouwing bij Recyclingbedrijf Van Gerrevink.

Duurzaam ondernemen zit in ons hart. Wij willen waarde toevoegen aan de samenleving en op geen enkele wijze schade toebrengen aan de wereld om ons heen. Daarom werken wij samen met u aan innovatieve duurzame oplossingen die het milieu niet belasten. In onze samenwerkingen staat aandacht voor het milieu dan ook altijd centraal.

Hollander Techniek en Apenheul werken samen aan duurzaamheid

Nieuws16 maart 2021

Hollander Techniek en Stichting Apenheul tekenden onlangs een partnerovereenkomst. De twee Apeldoornse bedrijven gaan elkaar helpen bij het realiseren van hun ambities op het gebied van duurzaamheid.

EnnatuurlijkP1 | Hollander Techniek

Eerste mijlpaal in project Ennatuurlijk behaald

Nieuws8 maart 2021

Geheel onverwachts werd er een P1-storing veroorzaakt in het project Ennatuurlijk. De storing was een test om te kijken of de servicepartijen deze goed afhandelden in samenwerking met andere partijen.