Nieuws

Samenwerking met SBB verstevigt

Hollander Techniek en SBB intensiveren samenwerking

Jonge mbo-studenten en zijinstromers in de praktijk het vak leren. Dat is de ambitie waarmee Hollander Techniek al sinds jaar en dag aankomende vakmensen een goede toekomst weet te bieden en tegelijk de tekorten op de arbeidsmarkt probeert op te vangen. Op vrijdag 3 september tekende het familiebedrijf een samenwerkingsovereenkomst waarin de relatie met SBB verder geïntensiveerd wordt.

Op de werkvloer van de vier regionale vestigingen leren aankomende monteurs praktische en sociale vaardigheden. Zo begeleidt Hollander Techniek jaarlijks ruim zeventig mbo-studenten van niveau 1 tot en met 5 voor diverse opleidingen binnen de installatietechniek. In 2011 startte het erkende leerbedrijf zelfs de eigen bedrijfsschool onderWERKwijs.

Gebruik van mbo-certificaten voor zijinstromers
In de nabije toekomst gaat een groot aantal vakmensen binnen de technische sectoren met pensioen en wordt een krapte verwacht aan nieuwe technische en ICT-collega’s. Een van de oplossingen die het bedrijf inzet is het werven van zijinstromers. Samen met SBB en het Aventus, het regionale opleidingscentrum in de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen, zal Hollander Techniek verkorte scholingsprogramma’s gebruiken, waarbij de studenten een of meer mbo-certificaten behalen.

Net als de jonge mbo-studenten, kunnen de zijinstromers rekenen op intensieve begeleiding, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak. Dat wordt gedaan door ervaren hybride docenten, praktijkopleiders en training on-the-job met werkplekbegeleiders. Op die manier krijgt ook deze doelgroep de kans om leren en werken te combineren met uitzicht op een vaste baan.

Intensieve samenwerking met SBB
Naast scholing in de regio onderscheidt Hollander Techniek zich onder meer door actief deel te nemen aan diverse platforms, tekorten aan stages en leerbanen op te vangen en ondersteuning te bieden bij innovaties. Om al deze ambities kracht bij te zetten ondertekende het bedrijf op 3 september, tijdens het tienjarige jubileumfeest van de bedrijfsschool, een samenwerkingsovereenkomst met SBB. Hierin staat het begeleiden van studenten centraal en worden hierover eenduidige afspraken gemaakt die gelden voor alle werklocaties van Hollander Techniek. SBB en Hollander Techniek trekken zo samen op in het realiseren van de beste praktijkopleidingen voor toekomstige vakmensen.

Neem contact op | Hollander Techniek

Vragen over dit artikel? Neem contact op

Meer nieuws

OWW 10 jaar uitgelicht

Bedrijfsschool onderWERKwijs bestaat 10 jaar

Nieuws23 augustus 2021

Op 22 augustus was het precies 10 jaar geleden dat onderWERKwijs, de bedrijfsschool van Hollander Techniek van start ging. Een mijlpaal om trots op te zijn!

Drive thru diploma | Hollander Techniek

Drive thru diploma-uitreiking voor MIO’s Hollander Techniek

Nieuws1 juni 2020

Op dinsdagavond 8 september hebben 14 Monteurs in Opleiding (MIO’s) van Hollander Techniek hun welverdiende MBO-diploma in ontvangst mogen nemen. Na jaren hard werken aan het opdoen van theoretische kennis én praktijkervaring, was deze avond de kers op de taart voor onze techneuten van de toekomst. De diploma-uitreiking zag er door Corona wel net even anders uit dan normaal…

PSO-certificering | Hollander Techniek

Sociaal ondernemerschap erkend met PSO-certificering

Nieuws28 juli 2020

Hollander Techniek heeft trede 2 bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). De PSO is een wetenschappelijk onderbouwd meetinstrument én keurmerk van TNO waarmee de mate van sociaal ondernemen objectief gemeten wordt.