Project

Logistiek centrum Bredenoord

Elkaar betrekken in het proces is de sleutel tot succes

Het Apeldoornse bedrijf Bredenoord groeit en heeft in 2019 een nieuw logistiek centrum naast de bestaande panden van het familiebedrijf gerealiseerd. Hollander Techniek was verantwoordelijk voor de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties en verzorgt de meet- en regeltechniek in het nieuwe pand dat bestaat uit een hal/werkplaats, magazijn en kantoorgebouw. Bij de uitvoering van het project zijn veel partijen betrokken. De onderlinge samenwerking en de afstemming met de opdrachtgever loopt op rolletjes. Een belangrijke voorwaarde om het beste resultaat te bereiken.

Marcel: “Persoonlijk vind ik het erg belangrijk om de klant, leveranciers en alle meewerkende partijen zoveel mogelijk te betrekken bij alles wat we doen. Door samen te werken aan dit project, bereiken we de mooiste resultaten. Gelukkig deelt onze opdrachtgever Bredenoord die visie. Zij laten alle mensen die straks werkzaam zijn in het nieuwe centrum meedenken over de nieuwbouw. We hebben veel contact met de technisch directeur van Bredenoord die deze wensen aan ons kenbaar maakt. Zo komen we tot de beste oplossingen.” Floris voegt hieraan toe: “Ik ervaar die mentaliteit ook bij alle partijen die betrokken zijn bij de nieuwbouw. De samenwerking met hoofdaannemer Nikkels is top. De procesgebonden installaties worden door Hamer geleverd en ook daarmee kunnen we lezen en schrijven.”

Projectinformatie

Opdrachtgever
Bredenoord
Oplevering
2019
Locatie
Apeldoorn

Geen doorsnee installaties

Ook al kent het project geen grote nieuwe technische uitdagingen, toch maken juist de details het project zo interessant. Zo wordt in het gebouw een klimaatbeheersingssysteem geïnstalleerd dat werkt door toevoerlucht te verwarmen of koelen met koelconvectoren die in het verlaagde plafond liggen. Er is gekozen voor een zogenaamd 4-pijps-systeem waardoor je naar wens in de ene ruimte kan koelen en in de andere ruimte kan verwarmen. Dit zorgt voor een hogere behaaglijkheid. De warmte en koude wordt opgewekt door een lucht-waterwarmtepomp waaraan een gasketel is toegevoegd om extra bij te kunnen schakelen wanneer de buitentemperatuur onder de nul graden komt.

Wijzigingen

Zoals in elk project, worden ook hier tijdens de uitvoer nog wijzigingen doorgevoerd in het ontwerp. Dat betekent dat alle betrokkenen moeten bekijken wat het effect daarvan is op de planning en de kosten. Zo werd tijdens de uitvoering besloten de luchtbehandelingskast te voorzien van DX-batterijen waardoor de CV- en gekoeldwater-transportleidingen kwamen te vervallen. Dat scheelde veel leidingwerk en leverde de opdrachtgever een financieel voordeel op, maar de luchtbehandelingskast werd wel weer duurder.

Hollander-kwaliteit

In het project is de standaard van het werk van Hollander Techniek duidelijk zichtbaar. Het leidingwerk is strak, recht en op de juiste manier aangelegd. De project is opgeleverd in oktober 2019. Grote kans dat alle betrokken partijen nu met een glimlach van oor tot oor door het prachtige nieuwe logistiek centrum lopen…

Over Bredenoord

Bredenoord is een onafhankelijk familiebedrijf dat internationaal energiesystemen ontwikkelt, levert, onderhoudt en exploiteert en zo haar klanten voorziet van energiezekerheid. Klanten van het toonaangevende bedrijf kunnen materialen huren, leasen en kopen. Vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland en Denemarken levert Bredenoord met mobiele en permanente systemen energiezekerheid over de hele wereld.

Edwin Roeterdink | Hollander Techniek

Edwin Roeterdink

Adviseur elektrotechniek

Wilt u meer weten of over oplossingen op het gebied van elektrotechniek? Dan bent u bij Edwin Roeterdink aan het juiste adres. Met zijn jarenlange ervaring en prachtige projecten op zijn naam weet hij u als geen ander te voorzien van het juiste advies.

Relevante projecten

Herman Wesselink College | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College

OnderwijsKantoren en gebouwen

Een nieuwe school die klaar is voor de toekomst’, zo luidde de wens van het Hermann Wesselink College (HWC). Hollander Techniek was in dit UAV-GC traject verantwoordelijk voor alle technische installaties. Van ontwerp tot nazorg.

Van Merkensteijn uitgelicht

Van Merksteijn

Industrieel vastgoed

Van Merksteijn renoveerde een bestaande hal om een nieuwe tweede poedercoatlijn te kunnen plaatsen. Aan Hollander Techniek de taak om voor deze productielijn alle elektrotechnische - en werktuigbouwkundige werkzaamheden te realiseren.

Unilever | Hollander Techniek

Unilever

Kantoren en gebouwen

Een opvallend circulair en slim centrum bouwen in Wageningen. Dat was een aantal jaar geleden de ambitie van Unilever met het Global Foods Innovation Centre. Hollander Techniek werd aangetrokken als E- en W-installateur voor dit inspirerende gebouw.