Project

Farm Dairy

Tijd voor vernieuwing van het brandmeldsysteem

Nodeloos of vals alarm, het was een bekend probleem bij Farm Dairy in Lelystad, één van de modernste en nieuwste zuivelfabrieken in Nederland. Enkele jaren geleden heeft Hollander Techniek in de uitbouw een brandmeldsysteem van Siemens toegepast, in de oudbouw is toen het bestaande systeem gehandhaafd. Dit oude systeem gaf regelmatig nodeloos alarm waardoor de gehele fabriek ontruimt moest worden. Daarnaast konden ze door de beperkingen van het oude systeem moeilijk bepalen waar de brandmelding vandaan kwam. Tijd voor vernieuwing dus!

Klaar voor de toekomst

In de oudbouw hebben we net als in de nieuwbouw het brandmeldsysteem van Siemens toegepast. Doordat dit een geadresseerd systeem is, kan men bij een brandmelding sneller de plaatst van de melding bepalen en daar adequaat op handelen. Ook is door de plaatsing van het nieuwe systeem het aantal keren dat er nodeloos alarm wordt geslagen teruggedrongen. Farm Dairy is met dit nieuwe brandmeldsysteem klaar voor de toekomst.

Continuïteit

Een bijzonder aandachtspunt tijdens de vervanging was de continuïteit. Het oude brandmeldsysteem kon niet zomaar even vervangen worden, deze moest namelijk in bedrijf blijven. Om dit te ondervangen is de installatie in delen overgezet naar het nieuwe systeem. Dit vergde veel afstemming tussen de klant en monteurs maar het resultaat mag er zijn. Het nieuwe brandmeldsysteem is inmiddels naar volle tevredenheid in gebruik.

Projectinformatie

Opdrachtgever
Farm Dairy
Oplevering
2019
Locatie
Lelystad

De samenwerking met Hollander Techniek verliep prettig, met name door de kleine groep vaste monteurs. Deze weten de weg binnen het pand, en zijn op de hoogte van de (hygiëne) regels zoals die gelden bij Farm Dairy. Na de vervanging van de oude installatie waren er nog een aantal melders die door de aard van de werkzaamheden alsnog te snel in alarm gingen, maar dit is door Hollander Techniek goed opgelost.

Patrick van Berkum | Beveiligingtechniek

Patrick van Berkum

Adviseur beveiligingstechniek

Wilt u meer weten over onze beveiligingsoplossingen? Neem dan direct contact op met Patrick van Berkum. Patrick heeft in de afgelopen jaren al veel beveiligingsprojecten met succes afgerond. Hij denkt graag met u mee!

Relevante projecten

Brandweer

Brandweer Beekbergen

Kantoren en gebouwen

De oude brandweerkazerne in Beekbergen moest gerenoveerd en uitgebreid worden met douches en een kantoorruimte. Aan Hollander Techniek de taak om de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties uit te voeren. 

Sociaal ondernemen | Hollander Techniek

Leerplein 055

Onderwijs

Onder begeleiding van Facillicom, de beheerder van de schoolgebouwen van onderwijsorganisatie Leerplein055, heeft Hollander Techniek op 19 locaties de brandmeld- en ontruimingsinstallaties vervangen of aangepast.

Vve Welgelegen - referentie | Hollander Techniek

Vve Welgelegen

Kantoren en gebouwen

Uit een inspectierapport bleek dat de brandmeldinstallatie van de garage niet meer voldeed aan de normen van nu. De brandmeldinstallatie is vervangen en de garageboxen zijn één voor één voorzien van nieuwe brandmelders.