Project

Intratuin

Nieuw toegangscontrole- en beveiligingssysteem

Ook installaties zijn op een gegeven moment toe aan vervanging. Bij Intratuin Deventer is gedurende de nieuwbouw een Aritech toegangscontrolesysteem geplaatst dat gekoppeld is aan het inbraakalarm. Het verzoek kwam al snel vanuit Intratuin om ook de andere vestigingen (Almelo, Apeldoorn en Lochem) van dit systeem te voorzien. Tel daarbij op dat het bestaande toegangscontrolesysteem verouderd was, zo waren er geen onderdelen meer verkrijgbaar, en de keuze voor een nieuw systeem was snel gemaakt. De wens was een toegangscontrolesysteem dat te koppelen was met het beveiligingssysteem en het moest beheerd worden vanuit één centrale locatie. Oftewel één pas voor alle filialen, waarmee de alarmen uitgeschakeld kunnen worden, maar waar je ook deuren mee kan openen.

Vervangen en vernieuwen

Het begon allemaal met het nieuwe ATS toegangscontrolesysteem bij Intratuin Deventer. Dat beviel zo goed dat Hollander Techniek deze aanpassing ook door mocht voeren in de filialen in Apeldoorn, Almelo en Lochem. Frans Lieferink, projectleider beveiligingstechniek bij Hollander Techniek verteld: ‘‘Het oude Nedap-systeem hebben we vervangen voor een toegangscontrolesysteem dat gekoppeld is aan het beveiligingssysteem. Alle vier de filialen zijn nu uitgerust met eenzelfde systeem, waardoor de samenwerking tussen de verschillende filialen overzichtelijker en makkelijker is. Doordat het toegangscontrolesysteem centraal wordt beheerd, hebben medewerkers slechts één tag nodig. Dat scheelt een hoop verwarring met dubbele pasjes.’’

Deurcontrollers, kaartlezers en één centrale database

Een kaartlezer wordt bij een deur geplaatst en deze ‘leest’ een pasje of tag. Vervolgens krijg je wel of geen toegang door die deur, afhankelijk van de machtigingen op dat pasje of tag. De kaartlezers zijn aangesloten op een centrale kast, de deurcontroller. In het geval van Intratuin kunnen er vier kaartlezers op een deurcontroller worden aangesloten.  In elk filiaal zijn nieuwe deurcontrollers geplaatst die zijn gekoppeld aan het inbraaksysteem. De oude kaartlezers zijn vervangen voor Aritech. Om dit te realiseren moest ook bekabeling vervangen worden. ‘‘We hebben gekozen voor een centrale database, waardoor één filiaal nu beschikt over een server met de benodigde software. Deze staat in verbinding met het inbraak- en toegangssysteem van de andere drie filialen. Door te kiezen voor één database is het beheren van de toegangspassen nu een stuk overzichtelijker, aldus Frans Lieferink.’’

Projectinformatie

Markt
Opdrachtgever
Intratuin
Locatie
Deventer, Almelo, Apeldoorn, Lochem

‘‘Wanneer er problemen zijn moet er snel geschakeld worden. Dat doet Hollander Techniek altijd goed. Tegenslagen kom je altijd tegen, het gaat erom hoe je daarmee omgaat. Wij werken al 25 jaar samen met Hollander Techniek. Een partij waar we altijd goede zaken mee doen en die altijd goede kwaliteit levert.’’

Frank Pleij, systeem- en gegevensbeheerder bij Intratuin

Patrick van Berkum | Beveiligingtechniek

Patrick van Berkum

Adviseur beveiligingstechniek

Wilt u meer weten over onze beveiligingsoplossingen? Neem dan direct contact op met Patrick van Berkum. Patrick heeft in de afgelopen jaren al veel beveiligingsprojecten met succes afgerond. Hij denkt graag met u mee!

Meer projecten

Brandweer

Brandweer Beekbergen

Kantoren en gebouwen

De oude brandweerkazerne in Beekbergen moest gerenoveerd en uitgebreid worden met douches en een kantoorruimte. Aan Hollander Techniek de taak om de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties uit te voeren. 

Herman Wesselink College | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College | Elektrotechniek

OnderwijsKantoren en gebouwen

Hollander Techniek was tijdens de nieuwbouw van het Hermann Wesselink College verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties. In zo’n grote school gaat flink wat elektrotechniek schuil.

Regeltechniek | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College | Regeltechniek

OnderwijsKantoren en gebouwen

De technische installaties van het Hermann Wesselink College draaien op de automatische piloot dankzij een slim stukje meet- en regeltechniek.