BIM - Bouw Informatie Model

Bouw Informatie Model (BIM)

Door het ontwerp- en bouwproces vorm te geven met BIM (Bouw Informatie Model), ontstaat er een 3D-model. Dit passen we met name toe in de utiliteitsbouw voor gebouwgebonden installaties. Dankzij BIM kunnen we eventuele fouten in een vroegtijdig stadium ontdekken waardoor u extra kosten voorkomt.

Steeds meer projecten worden vanuit Hollander Techniek in BIM uitgevoerd. Onze BIM modelleurs hebben onderandere de volgende drie projecten volledig in het Bouw Informatie Model uitgevoerd:

Eén systeem, duidelijke communicatie

BIM integreert alle informatie over een gebouw of constructie, zoals afmetingen en materialen. Ook de functies van ruimtes en onderdelen en de planning van werkzaamheden worden meegenomen in het systeem. Alle betrokken partijen (aannemer, architect, constructeur, installateur, etc.) werken hierdoor met dezelfde informatie. Wanneer één van deze partijen een wijziging doorvoert in BIM, is deze informatie ook voor de overige partijen inzichtelijk. Hierdoor worden fouten en miscommunicatie gereduceerd.

BIM in retail

Hollander Techniek past BIM ook toe in de retailsector. Hierbij worden alle onderdelen van een winkelformule binnen BIM gemodelleerd en vastgelegd. Denk aan weegsystemen, kassa’s en servicebalies. Winkels kunnen zo eenvoudig in een 3D-model worden gevisualiseerd dankzij het tekensoftwarepakket Revit.

Uw voordelen

  • U voorkomt kostenoverschrijdingen door fouten voor te zijn;
  • Onderlinge communicatie en besluitvorming wordt geoptimaliseerd waardoor u tijd en kosten bespaart;
  • Dankzij het 3D-model weet u precies wat u kunt verwachten.

Neem contact op


Herman Kolkman
Afdelingshoofd 
werktuigbouwkundige installatie
055-3681115 | 

Mail Herman Kolkman

Referenties

Deel deze pagina: