Camerabewaking

De toepassingen van cameratechnologie zijn de laatste jaren sterk ontwikkeld. De tijd dat camera’s slechts als observatiesysteem werden gebruikt, ligt ver achter ons. Nu passen we intelligente camera’s met hoge resolutie toe en koppelen we deze aan business intelligence tools. Dankzij IP-camera’s heeft u altijd en overal toegang tot de beelden van uw camerabewaking, waardoor er geen fysieke beperkingen meer zijn.

Kennispartners: Axis, Aras security

Geavanceerde bewakingssystemen

Opslag van beelden in centrale databases maakt dat dit materiaal snel en efficiënt ontsloten kan worden. Met remote acces beheert u systemen op afstand. Softwareapplicaties maken het daarnaast mogelijk dat detectie, analyse en classificatie van beelden automatisch plaatsvindt. Hiermee profiteert u gemakkelijk van de voordelen van hedendaagse camerabewaking.

Real-time en proactief bewaken

Camerabewaking wordt meer proactief. Want waarom wachten tot er iets is gebeurd? Real-time videobewakingssystemen stellen u in staat om direct te reageren op dreiging. Door ingestelde analyseregels die overeenkomen met de dreigingsschatting, kan een melding worden gegenereerd. De analyseregels spelen bijvoorbeeld in op personen die zich ophouden in een gebied en zich verdacht gedragen, een (erf)grens overschrijden of personen of voertuigen tellen.

Camerabewaking in retail

Video analyse krijgt binnen de retailsector steeds meer aandacht. Daarom biedt Hollander Techniek in samenwerking met Ruigrok één totaaloplossing. Retailorganisaties krijgen hiermee inzicht in het gedrag en de aankopen van de consument. De mogelijkheden voor camerabewaking ontwikkelen zich in razend tempo en bieden passende bewakingsoplossingen voor uw situatie.

Hoe kies ik de juiste camerabewaking

Overweegt u één of meerdere camera’s aan te schaffen om uw bedrijf of objecten beter te beveiligen. Dan vindt u in de folder van de rijksoverheid handige basisinformatie om een goede keuze te maken van uw aankoop. Met behulp van de vijf onderstaande tips bereidt u zich voor op een gesprek met uw gediplomeerde installateur, zoals Hollander Techniek, op het gebied van camerabewaking. Ook heeft u bij camerabewaking te maken met de wetgeving omtrent persoonsgegevens (CPB). Naast dat u zichzelf kunt verdiepen in deze onderwerpen kunnen wij u ook alles vertellen over deze en andere zaken rondom beveiliging.

  1. Bepaal uw doel van camerabeveiliging en kies uw type camera(‘s). Let op de privacyaspecten die samenhangen met cameratoezicht, zoals die door het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) zijn aangegeven.
  2. Kies een erkende leverancier/installateur op het gebied van camerabewaking voor de installatie van uw camerasysteem of raadpleeg een erkend veiligheidsexpert en bepaal de haalbaarheid in relatie tot uw budget.
  3. Sluit bij voorkeur uw camerasysteem aan op een alarmcentrale of videotoezichtcentrale en zorg ervoor dat bij een incident de camerabeelden real-time kunnen worden doorgestuurd naar de alarmcentrale. Na verificatie kan de alarmcentrale uw camerabeelden direct doorsturen naar de meldkamer van politie, ambulance en brandweer (Live View).
  4. Vraag uw gediplomeerde installateur op het gebied van camerabewaking om een opleveringsbewijs als het camerasysteem is geïnstalleerd. Wees u bewust dat u bij aanschaf van een camerasysteem periodiek onderhoud moet plegen aan het systeem om de beeldkwaliteit op peil te houden.

Benieuwd naar de mogelijkheden van camerabewaking binnen uw bedrijf? Wij maken graag een afspraak met u.

Neem contact op

Wouter Donderwinkel

Wouter Donderwinkel
Accountmanager Beveiligingstechniek
055-3681111 | 

Mail Wouter Donderwinkel

Deel deze pagina: