Internet of Things (IoT)

Optimalisatie aan de hand van strategische productiedata

Niet alleen mensen zijn online, ook dingen. Denk aan productiemachines, auto’s, de thermostaat en de koelkast. Ze vormen samen een groot ‘Internet of Things’ (IoT), oftewel het internet der dingen. Deze dingen produceren een vracht aan waardevolle gegevens. ICT neemt een steeds grotere rol in uw productieproces en het belang van flexibiliteit wordt steeds groter.

Wat betekent dit voor u? Waar moet u beginnen? En wat kan de ontwikkeling in de industrie voor u betekenen? Digitale verweving van apparaten, productiemiddelen en organisaties (Internet of Things) geeft u inzichten waar u concreet mee aan de slag kunt!

Data uit uw proces

Laten we beginnen met de data stromen in uw productieproces. Data kan omgezet worden in waardevolle informatie waar u uw productieproces mee kunt sturen. Wellicht krijgt u nu informatie via alerts uit uw besturingssysteem, maar dit beperkt zich tot informatie van de machine. Uw productielocatie of plant bevat echter nog veel meer data. Vaak zit dit verstopt in PLC’s, sensoren en veldapparatuur.

Wij verzamelen essentiële data uit uw productielocatie of plant en slaan dit op in een veilige cloudomgeving. Via een online portal krijgt u inzichten in energieprestaties van uw locatie of efficiency van de productielijn.

Rapportages en meldingen

In het portal krijgt u inzicht in een aantal standaard waarden, maar u kunt eveneens uw eigen rapportages samenstellen. Ook zijn specifieke grenswaarden in te geven. Denk hierbij aan temperaturen of verbruiksgegevens.

Wanneer grenswaarden worden overschreden, krijgt uw een push notificatie of op uw telefoon, of e-mail in uw inbox. U heeft zelf invloed op wie welke meldingen ontvangt. 

Consultancy

Wij kunnen ons voorstellen dat u wel een uitdaging heeft met betrekking tot inzicht in uw locatie, maar geen idee heeft welke data u daarbij nodig heeft? Wij helpen u graag om deze data op te halen en om te zetten in begrijpelijke informatie.

Verbeter uw productielijn

Uiteindelijk moeten de inzichten die u heeft opgedaan leiden tot verbeteringen van uw proces. Kostenbesparingen, efficiency, hogere kwaliteit van producten, beter energiebeheer en betrouwbaar onderhoud zijn waardevolle resultaten. Meer dan eens leiden nieuwe inzichten aan de hand van data uit Internet of Things tot aanpassingen in uw productielijn. Hollander Techniek is u hierbij graag van dienst. 

Neem contact op

Danny Abbenhuis
Projectleider
06-20351087

Mail Danny

Deel deze pagina: