Networking: Wifi Site Survey

Prestaties en kwaliteit draadloos netwerk op pijl dankzij WiFi Site Survey

Na verloop van tijd nemen vaak de prestaties en de kwaliteit van uw draadloze netwerk af. Dit kan veroorzaakt worden door verandering van de toepassing of het ontwerp van het netwerk, wijzigingen in de kantoorindeling, de toename van het data verkeer, externe WiFi netwerken, de komst van 5.0 GHz of omdat u net bent verhuisd naar een nieuwe kantooromgeving. Kortom; talloze variabelen die van grote invloed zijn op uw draadloze netwerk.

Een WiFi Site Survey van Hollander Techniek biedt u inzicht in de vorm van een rapport met daarin een grafische weergave van de huidige dekking.

 

Voorbeeld van een Site Survey

De Site Survey

De Site Survey wordt uitgevoerd op basis van uw vooraf besproken wensen. Het doel van de meting is het in kaart brengen en rapporteren van de aantallen en de positionering en het vaststellen van het type hardware (access points).

De Site Survey zelf bestaat uit een RF-meting (Radio Frequency) en een spectrum analyse op de klantlocatie. Tijdens deze meting wordt data verzameld om de omgeving te kunnen toetsen op onder andere bereik, dekking en frequentieverstoringen.

De onderzoeksresultaten zijn uitgewerkt in een rapportage en geven inzicht in de kwaliteit van het draadloze netwerk aangevuld met een advies.

Wilt u meer weten over de WiFi-oplossingen die wij bieden? Neem dan contact op of kijk op ict.hollandertechniek.nl.

Neem contact op

Raimond Trümper
Accountmanager ICT
055 - 3033737| LinkedIn Marco van Wijngaarden

Mail Raimond Trümper

Deel deze pagina: