Nieuws

DGC CO2-competitie

Eerste plaats door verduurzaming wagenpark

Hollander Techniek heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij willen zo min mogelijk schade toebrengen aan de wereld om ons heen. Niet voor niets is het onze ambitie om in 2025 klimaatneutraal te werken. Eén van de stappen die wij hierin zetten is het elektrificeren van ons wagenpark. Mede hierdoor wonnen wij onlangs de eerste prijs in de ‘CO2-competitie’ van inkooporganisatie DGC. Daar zijn we best trots op!  

DGC CO2-competitie

Hollander Techniek is aangesloten bij DGC, een landelijke inkooporganisatie voor technisch installateurs. Onder haar leden is DGC een CO2-competitie gestart. DGC wil graag een ‘groene partij’ zijn en DGC breed de CO2-uitstoot reduceren. Met deze competitie worden leden gestimuleerd stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid.  

And the winner is…

Aan de competitie deden 18 leden mee. De jury beoordeelde de deelnemers op drie categorieën:  

  • Minste CO2 (ton) uitstoot per miljoen omzet 
  • Meeste CO2 (ton) reductie (index) 2020 t.o.v. 2019 
  • Minste CO2 (ton) uitstoot per medewerker 

Hollander Techniek won in 2 van de 3 categorieën: minste CO2 uitstoot per miljoen omzet en meest behaalde reductie in 2020 t.o.v. 2019. De grootste bijdrage aan het bereiken van dit fantastische resultaat is de elektrificatie van ons wagenpark.  

‘‘Vanuit het wagenparkbeleid zijn wij actief elektrische auto’s gaan aanbieden. We merkten dat er veel animo voor elektrisch rijden bestond.”

Rob Beekhuis, Financieel directeur bij Hollander Techniek

Elektrisch rijden

Onder alle DGC-leden kan het wagenpark als grootste vervuiler bestempeld worden. Niet zo vreemd in een branche waarin veel kilometers worden gemaakt met onder andere bedrijfsbussen. Hollander Techniek zet grote stappen in het elektrificeren van het wagenpark. Zo worden verschillende pilots gedraaid met het rijden met elektrische bedrijfsbussen en worden collega’s gestimuleerd om zowel zakelijk als privé elektrisch te gaan rijden. Initiatiefnemer Rob Beekhuis, Financieel directeur bij Hollander Techniek, vertelt: ‘‘Elektrisch rijden heeft meerdere voordelen, maar de belangrijkste is natuurlijk dat het beter voor het milieu is. Vanuit het wagenparkbeleid zijn wij actief elektrische auto’s gaan aanbieden. We merkten dat er veel animo voor elektrisch rijden bestond.’’ Natuurlijk waren er ook nog twijfels, bijvoorbeeld op het gebied van actieradius en laadtijd. De snelle technische ontwikkelingen zorgden er echter voor dat deze twijfels snel werden weggenomen.  

Duurzaamheidsambitie 

Duurzaam ondernemen zit in het hart van Hollander Techniek. Niet alleen willen wij zelf duurzaam ondernemen, ook onze klanten willen wij helpen het duurzame gedachtengoed in de praktijk te brengen. Marjolein Hoefsloot, KAM-coördinator bij Hollander Techniek: ‘‘Deze prijs laat zien dat wij op de goede weg zijn, maar het houdt hier niet op. Een mooie volgende stap is om onze klanten mee te nemen in onze duurzaamheidsambitie. Wij kunnen ze informeren over duurzame oplossingen. De technische kennis om onze klanten een stap te laten zetten op het gebied van duurzaamheid is ruim aanwezig.’’  

Neem contact op | Hollander Techniek

Vragen over dit artikel? Neem contact op

Meer nieuws

Duurzaam ondernemen zit in ons hart. Wij willen waarde toevoegen aan de samenleving en op geen enkele wijze schade toebrengen aan de wereld om ons heen. Daarom werken wij samen met u aan innovatieve duurzame oplossingen die het milieu niet belasten. In onze samenwerkingen staat aandacht voor het milieu dan ook altijd centraal.

Hollander Techniek en Apenheul werken samen aan duurzaamheid

Nieuws16 maart 2021

Hollander Techniek en Stichting Apenheul tekenden onlangs een partnerovereenkomst. De twee Apeldoornse bedrijven gaan elkaar helpen bij het realiseren van hun ambities op het gebied van duurzaamheid.

Vitens | Hollander Techniek

Vloeiende samenwerking met Vitens

Nieuws17 juni 2021

Om onze dienstverlening te ontwikkelen en verbeteren, vragen wij onze klanten regelmatig naar hun ervaringen. Wat ging er goed en op welke vlakken kan Hollander Techniek verbeteren? Eén van de klanten die deelnam aan ons klanttevredenheidsonderzoek was waterbedrijf Vitens.

Jaap van der Krol bad | Hollander Techniek

Duurzaam Zwemmen

Nieuws4 september 2020

Nederland telt meer dan 500 openbare zwembaden. De kosten voor energie en onderhoud vormen ruim één derde van de totale kosten van een zwembad. Hiermee loopt het energie- en exploitatiebudget al snel richting enkele tonnen per jaar.