Nieuws

Met vlag en wimpel geslaagd

Commerciële simulatie en een standaard voor een routeringssysteem

Thomas Kieft en Wilfried Loman maakten onlangs behoorlijk wat indruk tijdens hun afstuderen. Zij slaagden met vlag en wimpel met resp. een 9 en een 8 voor hun opleiding Mechatronica aan de Hogeschool Saxion. Een hele prestatie en we zijn dan ook apetrots op deze toppers.

Thomas doorliep zijn afstudeerstage bij onze werklocatie in Almelo. Zijn opdracht was een commerciële simulatie voor een Steenstrip Applicatie Machine te maken. Thomas: “Met die simulatie kan heel goed en eenvoudig aan een klant getoond worden welke cyclustijden verwacht kunnen worden bij de bouw van een paneel en hoe het proces verloopt”. Het resultaat mocht er zijn en dat zag zijn school ook: gemiddeld een 9 als eindcijfer! Zijn stageperiode heeft Thomas als heel positief ervaren. “Ik vond het heel fijn dat ik zelfstandig kon werken. De opdracht was duidelijk en ik kon in alle vrijheid eraan werken.” Klaar met studeren is Thomas nog niet: “Er zit nog wel meer in me, dus ik ga nu nog de master Robotics Systems Engineering doen. Maar ik vond het zo leuk bij Hollander Techniek, dat ik hier nu parttime als software engineer industrie blijf werken.”

Wilfried is een oude bekende en werkt al heel wat jaren bij Hollander Techniek als software engineer industrie. Hij doorliep de opleiding Mechatronica in deeltijd. Wilfried: “Het is fijn dat je bij Hollander Techniek de ruimte krijgt om je te ontwikkelen en opleidingen te volgen. Ik kreeg één studiedag per week en als het nodig was kon ik in overleg meer vrij nemen.” Ook Wilfried doorliep zijn afstudeertraject in Almelo: “Ik heb een standaard ontworpen voor een routeringssysteem. Het ging om een systeem dat producten door een logistiek proces heen loost. Op basis van data die je verzamelt en het uitvoeren van analyses met het simulatie pakket Visual Components, is het mogelijk allerlei scenario’s te testen. Hierbij zijn uiteindelijk een aantal oplossingen geselecteerd om te realiseren.” Zijn behaalde eindcijfer was voor Wilfried een flinke verrassing. “Ik ben enorm kritisch en schatte het eindcijfer eigenlijk lager in. Ik ben dus enorm blij met een 8!”

Goed gedaan mannen! Ga zo door!

Meer informatie over stage lopen of afstuderen bij Hollander Techniek? Klik op de button hieronder.

Neem contact op | Hollander Techniek

Vragen over dit artikel? Neem contact op!

Meer nieuws

OWW 10 jaar uitgelicht

Bedrijfsschool onderWERKwijs bestaat 10 jaar

Nieuws23 augustus 2021

Op 22 augustus was het precies 10 jaar geleden dat onderWERKwijs, de bedrijfsschool van Hollander Techniek van start ging. Een mijlpaal om trots op te zijn!

DSC 0189 voor site

Hollander Techniek en SBB intensiveren samenwerking

Nieuws7 september 2021

Op 3 september ondertekende Hollander Techniek een overeenkomst waarmee de samenwerking met SBB wordt geïntensiveerd. Hierin staat het begeleiden van studenten centraal en worden hierover eenduidige afspraken gemaakt die gelden voor alle werklocaties van Hollander Techniek.

Drive thru diploma | Hollander Techniek

Drive thru diploma-uitreiking voor MIO’s Hollander Techniek

Nieuws1 juni 2020

Op dinsdagavond 8 september hebben 14 Monteurs in Opleiding (MIO’s) van Hollander Techniek hun welverdiende MBO-diploma in ontvangst mogen nemen. Na jaren hard werken aan het opdoen van theoretische kennis én praktijkervaring, was deze avond de kers op de taart voor onze techneuten van de toekomst. De diploma-uitreiking zag er door Corona wel net even anders uit dan normaal…