Nieuws

Internet of Things

Internet of Things loopt als een rode draad door al onze diensten

Afgelopen week stond Hollander Techniek in het AD met een artikel over o.a. De Retail Versneller. Mark Schuijer, product owner instore development, vertelt over het Experience Centre en verschillende instore optimalisatie oplossingen.

Familiebedrijf Hollander Techniek heeft sinds 2002 een kantoor in Amersfoort. Het bedrijf telt 550 werknemers op vier locaties in Nederland en is op diverse fronten actief als dienstverlener. Het biedt innovatieve, technologische diensten en automatisering aan in onder meer de zorg, industrie en retail. Vooral met die laatste branche houdt de Amersfoortse vestiging zich bezig.

Mark Schuijer is product owner instore development bij Hollander Techniek en verantwoordelijk voor innovatie binnen het retail segment. Die innovatie begroet je al bij de deur van het bedrijfspand op bedrijventerrein De Hoef. Voordat die opengaat, moet je je als bezoeker via een beeldscherm aanmelden en je afspraak bevestigen. Eenmaal binnen sta je al vrijwel direct in een ruimte – het Experience Centre – met allerlei interactieve schermen en gadgets, die Schuijer graag demonstreert. Een scherm met voice assistent dient als receptionist, maar is ook gekoppeld aan een koffieautomaat. Iets verderop staan in een schap enkele parfumflesjes. ”Wanneer je er een oppakt, licht het achterliggende scherm op en toont informatie over het product en de prijs plus de bijbehorende commercial van het merk. Dit soort toepassingen horen bij ons platform De Retail Versneller. De Retail Versneller is een datagedreven set met tools die we ontwikkelden om winkeliers te helpen bij het verbeteren van hun rendement. Meer doen aan klantenbinding bijvoorbeeld en hun kosten verlagen of omzet verhogen.”

”Met de komst van online shoppen zijn veel consumenten gewend geraakt aan de nieuwste technieken en services. Het gemak en de mogelijkheden van online shoppen, kunnen voor een groot deel ook via sensoren en digitale displays worden geïntegreerd in fysieke winkels.”

Mark Schuijer, Product Owner Instore Development

Inzicht in klantgedrag

Denk bij die retailers vooral aan grote bedrijven als Albert Heijn, Etos of Gall&Gall, want de technologie vergt de nodige investeringen in capaciteit en competentie. Toch zal deze digitalisering in veel meer fysieke winkels zichtbaar worden. ”Daar doen consumenten nog steeds de meeste aankopen”, zegt Schuijer. ”Maar om met de tijd mee te gaan, worden winkels wel steeds meer voorzien van de nieuwste technieken en services. Met de komst van online shoppen zijn veel consumenten hieraan gewend geraakt. Het gemak en de mogelijkheden van online shoppen, kunnen voor een groot deel ook via sensoren en digitale displays worden geïntegreerd in fysieke winkels.” Volgens Schuijer zijn fysieke winkels uitermate geschikt om inzicht te krijgen in het gedrag van klanten. Dat is meetbaar via toepassingen als touchscreens, scanners, people tracking, virtual assistents en geurmarketing. ”De verzamelde data kunnen worden gebruikt voor verbetering van de service, inkoop, winkelinrichting, nieuwsbrieven of andere zaken. Via die anonieme data leer je veel over je klanten. Hoe lang blijven ze in je winkel? Welke looproutes worden het meest gebruikt? In welk deel van de zaak is het druk en waar niet? Van welke services wordt het meest gebruik gemaakt? Dankzij al die informatie, gecombineerd met andere gegevens uit de markt, kunnen retailers hun datamanagement model opbouwen.” Door gebruik te maken van slimme technieken en integraal samen te werken met partnerbedrijven kan Hollander Techniek totaaloplossingen aan retailers bieden, zegt Schuijer. Internet of Things loopt als een rode draad door al onze diensten. Bij het transformeren van een fysieke omgeving in een digitale omgeving zijn smart tech en IoT onmisbaar. Het artikel lees je via AD.nl.

Karin de Bleyser | Hollander Techniek

Vragen over dit artikel? Neem contact op

Karin de Bleyser
Senior Business Consultant Retail 06-390 06 925 Stuur een bericht Volg mij op LinkedIn Bekijk mijn profiel

Meer nieuws

AG logistics | Hollander Techniek

Hollander Techniek werkt aan circulair distributiecentrum

Nieuws26 november 2020

AG Logistics Services bouwt in Ede aan hun nieuwste en grootste locatie die ruimte biedt voor 42.000 palletplaatsen. Hollander Techniek is in samenwerking met systeemintegrator Leertouwer verantwoordelijk voor de E- en de WTB-installaties.

EnnatuurlijkP1 | Hollander Techniek

Eerste mijlpaal in project Ennatuurlijk behaald

Nieuws8 maart 2021

Geheel onverwachts werd er een P1-storing veroorzaakt in het project Ennatuurlijk. De storing was een test om te kijken of de servicepartijen deze goed afhandelden in samenwerking met andere partijen.

Duurzaam ondernemen zit in ons hart. Wij willen waarde toevoegen aan de samenleving en op geen enkele wijze schade toebrengen aan de wereld om ons heen. Daarom werken wij samen met u aan innovatieve duurzame oplossingen die het milieu niet belasten. In onze samenwerkingen staat aandacht voor het milieu dan ook altijd centraal.

Hollander Techniek en Apenheul werken samen aan duurzaamheid

Nieuws16 maart 2021

Hollander Techniek en Stichting Apenheul tekenden onlangs een partnerovereenkomst. De twee Apeldoornse bedrijven gaan elkaar helpen bij het realiseren van hun ambities op het gebied van duurzaamheid.