Nieuws

Een distributiecentrum voor AG Logistics

Duurzaam en circulair bouwen

Er ligt nu nog een grote zandvlakte, maar over een paar maanden staat er een distributiecentrum van ruim 30.000m2. AG Logistics Services bouwt in Ede aan hun nieuwste en grootste locatie die ruimte biedt voor 42.000 palletplaatsen. Een project dat volledig in het teken staat van duurzaam en circulair bouwen, met als ultiem streven het BREEAM Excellent certificaat behalen.

De handtekeningen zijn gezet, we kunnen van start!

De eerste stappen rondom de bouw zijn inmiddels gezet en de tekeningen voor de technische installaties zijn goedgekeurd. Hollander Techniek is in samenwerking met systeemintegrator Leertouwer verantwoordelijk voor de elektrotechnische- en de WTB-installaties. Kees Jansen, Accountmanager Utiliteit bij Hollander Techniek, is betrokken bij het project: “Binnen de samenwerking met Leertouwer zijn wij als onderaannemer verantwoordelijk voor alle WTB-installaties. Dat betekent dat we onder andere de hemelwaterafvoer, sanitaire afvoerleidingen, klimaatinstallatie in de kantoren en het ventilatiesysteem gaan aanleggen en installeren.”

Bouwen volgens duurzame en circulaire richtlijnen

AG Logistics heeft de wens om het BREEAM Excellent certificaat te halen met hun allernieuwste locatie. Dat betekent dat er op een meetbare manier duurzaam en circulair gebouwd wordt. De focus ligt op energiebesparing, zo min mogelijk waterverspilling en gebruik maken van recyclebare materialen die geen afbreuk doen op het milieu. Kees: “In het installatie-ontwerp houden we rekening met alle gestelde richtlijnen van BREEAM Excellent. Zo passen we technieken toe die rekening houden met bijvoorbeeld waterbesparing. Denk aan sensor gestuurde spoeling bij het sanitair en toiletafsluiters. Ook bij het klimaatsysteem ligt de focus op duurzaamheid. We gebruiken bijvoorbeeld koelsystemen voorzien van koudemiddelen met een lage GWP waarde. Daarnaast maken we zoveel mogelijk gebruik van installatiematerialen die circulair zijn, oftewel herbruikbaar.”

Kees Jansen | Hollander Techniek

Vragen over dit artikel? Neem contact op

Kees Jansen
Adviseur installatietechniek 06-520 17 865 Stuur een bericht Volg mij op LinkedIn Bekijk mijn profiel

Meer nieuws

inspectie2

Hollander Techniek behaalt SCIOS scope 10 certificering

Nieuws16 november 2020

Waar moet je op letten tijdens een scope 10 inspectie, hoe beoordeel je de brandrisico’s en hoe breng je deze vervolgens in kaart? Dat weten onze inspecteurs uit Team Inspectie. Onze inspecteurs zijn volgens de richtlijnen van SCIOS scope 10 opgeleid en mogen zich betrouwbare en vakkundige inspecteurs noemen.

Duurzaam ondernemen zit in ons hart. Wij willen waarde toevoegen aan de samenleving en op geen enkele wijze schade toebrengen aan de wereld om ons heen. Daarom werken wij samen met u aan innovatieve duurzame oplossingen die het milieu niet belasten. In onze samenwerkingen staat aandacht voor het milieu dan ook altijd centraal.

Hollander Techniek en Apenheul werken samen aan duurzaamheid

Nieuws16 maart 2021

Hollander Techniek en Stichting Apenheul tekenden onlangs een partnerovereenkomst. De twee Apeldoornse bedrijven gaan elkaar helpen bij het realiseren van hun ambities op het gebied van duurzaamheid.

Hermann Wesselink College | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College opgeleverd

Nieuws4 december 2020

Een jaar lang zagen leerlingen en docenten van het Hermann Wesselink College van dichtbij hoe hun nieuwe school werd gebouwd. Een groter, duurzamer en moderner gebouw, met als ultiem streven voldoen aan de eisen van Frisse Scholen Klasse B. Vandaag is het schoolgebouw officieel opgeleverd door het bouwteam.