Nieuws

Van digitale fabriek tot werkelijkheid

Hollander Techniek en Perron038 sluiten partnerovereenkomst

Een digitale wereld die simuleert hoe machines en robots in real-life functioneren, een methode die steeds vaker wordt toegepast in de maakindustrie. Met een zogenoemde ‘digital twin’ wordt een fabriek of machine digitaal uitgewerkt. Alle functionaliteiten worden uitgedacht en getest om onverwachte fouten te voorkomen. Bij Hollander Techniek wordt deze digital twin naar een nog hoger niveau getild. Wat begon als een afstudeeropdracht rondom simulatie, is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieproject waarin verschillende partnerbedrijven en studenten samenwerken. Dit doen zij vanuit Perron038; een samenwerking tussen regionale bedrijven uit de high-tech maakindustrie. Hollander Techniek tekende deze zomer een partnerovereenkomst met Perron038. 

Oud-stagiair Elektrotechniek Elias Kabak studeerde in juni af bij Hollander Techniek op het gebied van Visual Components. Een programma dat het mogelijk maakt om software te testen via een simulatie, de basis van een ‘digtal twin’. Maar dit betekende niet het einde van zijn opdracht. Elias is inmiddels in dienst bij Hollander Techniek als software engineer. Samen met een nieuwe afstudeerstagiair, Avni-Can Kasdan, gaat hij verder met dit kansrijke project. Niet alleen bij Hollander Techniek, maar ook op Perron038. Samen met de aangesloten bedrijven gaan ze werken aan concrete varianten van een ‘digital twin’. 

Alleen ga je sneller, samen maak je sprongen 

Evert Bluemink, innovatiemanager bij Hollander Techniek deelt zijn verwachtingen: “Wij hebben nieuwe technologieën, zoals digital twin, hoog op de agenda staan. Dat is ook de reden om ons aan te sluiten bij Perron038. Perron038 brengt bedrijven, studenten en (toekomstige) engineers van bedrijven dichter bij elkaar waardoor er meer innovatiekracht ontstaat. Dus in plaats van dat elk bedrijf zelf het wiel uitvindt, ga je dat nu meer samendoen waardoor je een betere ontwikkeling krijgt met minder effort. Door elkaar te versterken word je als cluster sterker maar ook als afzonderlijk bedrijfOfwel: alleen ga je sneller maar samen ben je in staat sprongen vooruit te maken. Bij het digital twin project is het een groot voordeel dat afstudeerder Avni Can een grote vraagbaak heeft in de vorm van Perron038. Samen hopen we dit project tot een succes te maken. 

De kracht van Perron038 

Op Perron038, het innovatiecentrum voor de maakindustrie in de regio Zwolle, werken studenten en bedrijven samen aan innovatiethema’s om te innoveren, te leren en te inspireren. Bij Hollander Techniek staan innovatie, samenwerken en ontwikkeling centraal. Niet vreemd dan ook dat Perron038 en Hollander Techniek elkaar hebben gevonden en onlangs een partnerovereenkomst hebben afgesloten. Alle partners die aangesloten zijn bij Perron038 zien de kracht van samenwerken ook en trekken op verschillende thema’s met elkaar op. Niet alleen op het gebied van nieuwe technologieën en innovatieve thema’s maar ook op gebied van het gebied van talent development. 

Neem contact op | Hollander Techniek

Vragen over dit artikel? Neem contact op

Meer nieuws

OWW 10 jaar uitgelicht

Bedrijfsschool onderWERKwijs bestaat 10 jaar

Nieuws23 augustus 2021

Op 22 augustus was het precies 10 jaar geleden dat onderWERKwijs, de bedrijfsschool van Hollander Techniek van start ging. Een mijlpaal om trots op te zijn!

DSC 0189 voor site

Hollander Techniek en SBB intensiveren samenwerking

Nieuws7 september 2021

Op 3 september ondertekende Hollander Techniek een overeenkomst waarmee de samenwerking met SBB wordt geïntensiveerd. Hierin staat het begeleiden van studenten centraal en worden hierover eenduidige afspraken gemaakt die gelden voor alle werklocaties van Hollander Techniek.

Drive thru diploma | Hollander Techniek

Drive thru diploma-uitreiking voor MIO’s Hollander Techniek

Nieuws1 juni 2020

Op dinsdagavond 8 september hebben 14 Monteurs in Opleiding (MIO’s) van Hollander Techniek hun welverdiende MBO-diploma in ontvangst mogen nemen. Na jaren hard werken aan het opdoen van theoretische kennis én praktijkervaring, was deze avond de kers op de taart voor onze techneuten van de toekomst. De diploma-uitreiking zag er door Corona wel net even anders uit dan normaal…