Brand- en ontruimingsinstallatie Cerberus

20-04-2017

Eind vorig jaar installeerde Hollander Techniek een Siemens Cerberus brandmeld- en ontruimingsinstallatie bij het Openluchtmuseum in Arnhem. Om het gebruiksgemak te vergroten en overzicht te behouden is het brandmeldsysteem voorzien van Cerberus DMS Management Software. Dit is een innovatief Danger Management Systeem waarmee Hollander Techniek een grote stap vooruit zet in het visueel zichtbaar maken van een brandmelding op een interactieve plattegrond. Het terreinoverzicht en de plattegronden worden gebouwd naar de wensen van de klant.

Zeker van een erkende brandbeveiliging

Een goede brand- en ontruimingsinstallatie is van levensbelang. Hollander Techniek is als erkend branddetectiebedrijf (BMI) continu op zoek naar innovatieve systemen die betrouwbare en hoogwaardige oplossingen bieden voor brand- en ontruimingsvraagstukken. De installaties waarmee wij werken voldoen aan alle eisen en certificeringen.

Cerberus

Hollander Techniek installeerde bij het Openluchtmuseum in 60 gebouwen een Siemens Cerberus brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Vanwege de grote omvang van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie werd de centrale meldkamer bovendien voorzien van het Cerberus DMS Danger Management Systeem, zodat brandalarmen- en storingsmeldingen visueel worden weergegeven op een beeldscherm in de meldkamer van de operators. Het visualisatiesysteem geeft de operators de mogelijkheid in te kunnen zoemen op de locatie waar het alarm of de storing zich voordoet. Het betreffende gebouw wordt op verschillende plekken voorzien van moderne multisensor-melders, thermische melders, optische rookmelders, handbrandmelders en signaalgevers. Wanneer operators een alarmmelding op hun scherm krijgen, licht het betreffende gebouw rood op. Door op het gebouw te klikken kan men zien op welke verdieping en zelfs in welke kamer iets aan de hand is. Op die manier kunnen de operators goed het overzicht houden en monteurs en brandweer optimaal aansturen. Ook kan men vanuit een terrein-overzicht gemakkelijk navigeren naar een bepaald gebouw om vervolgens rookmelders of handbrandmelders preventief uit te schakelen bij werkzaakheden.

De voordelen van Cerberus in combinatie met Cerberus DMS: 

  • Snelle, betrouwbare branddetectie, alarm signalering en controle.
  • Maximale veiligheid, optimale bescherming van mensen en spullen.
  • Controle panelen: combineren hoge veiligheidseisen met de laatste technologie. 
  • Brandmelders: snelle en hoog betrouwbare detectie dankzij intelligente detectie software.

Professioneel en deskundig

Door jarenlange ervaring en deskundigheid, optimaliseert Hollander Techniek de brandbeveiliging in uw bedrijf.

  • Dankzij advies op maat bent u zeker van de juiste brandbeveiliging voor uw situatie.
  • Door 24/7 bereikbaarheid worden eventuele storingen snel verholpen.
  • Uw brandbeveiliging voldoet aan alle regels en richtlijnen dankzij onze specifieke kennis en ervaring.

Wilt u de brandbeveiliging binnen uw bedrijf optimaliseren, heeft u interesse in Cerberus of wilt u vrijblijvend advies? Wij maken graag een afspraak met u.

Neem contact op

Wouter Donderwinkel

Wouter Donderwinkel
Accountmanager Beveiligingstechniek
055-3681111 | 

Mail Wouter Donderwinkel

Deel deze pagina: