Drive thru diploma-uitreiking voor MIO’s Hollander Techniek

09-09-2020
Op dinsdagavond 8 september hebben 14 Monteurs in Opleiding (MIO’s) van Hollander Techniek hun welverdiende MBO-diploma in ontvangst mogen nemen. Na jaren hard werken aan het opdoen van theoretische kennis én praktijkervaring, was deze avond de kers op de taart voor onze techneuten van de toekomst. De diploma-uitreiking zag er door Corona wel net even anders uit dan normaal…

onderWERKwijs

De geslaagden ontvingen het diploma voor het succesvol afronden van hun MBO-opleiding niveau 3 of 4 en zijn daarmee officieel Monteur of Eerste monteur geworden. Hun BBL-opleiding volgden zij aan de eigen bedrijfsschool van Hollander Techniek; onderWERKwijs, waar samen met opleidingscentrum Aventus wordt gewerkt aan het opleiden en ontwikkelen van technisch talent. Eén dag in de week wordt de theoretische kennis van de monteurs in spe opgekrikt en komen docenten van Aventus naar het kantoor van Hollander Techniek om les te geven. Naast de reguliere technische vakken, worden bijvoorbeeld ook trainingen op het gebied van beveiligingstechniek, communicatie en PLC-programmeren gegeven. Maar ook rekenen en Nederlands staan op het programma. Een breed aanbod waardoor de MIO’s goed voorbereid aan het werk kunnen na hun opleiding. Op de overige dagen draaien de MIO’s volledig mee in de praktijk en gaan zij met een werkplekbegeleider aan het werk bij klanten van Hollander Techniek.

Welverdiend diploma

De diploma-uitreiking werd een drive-thru-uitreiking. Eén voor één konden de geslaagden in hun auto, al dan niet volgeladen met familie, naar voren rijden om uit handen van directeur Erik Hollander het diploma te ontvangen. Héél even mochten zij uit de auto stappen om een handtekening onder hun diploma te zetten. Uiteraard werden de geslaagden toegesproken door praktijkopleiders Wijnand Pul en Marcel van Leeuwen die natuurlijk apentrots zijn op hun pupillen. Aventus werd op deze avond vertegenwoordigd door Hans Visser, teammanager bedrijfsschool en Harm Jan Wolters, docent. Beiden zijn nauw betrokken bij onderWERKwijs en het opleiden van onze technische kanjers. Het event werd uitgezonden via een livestream. Zo konden ook familie en vrienden die niet aanwezig konden zijn, ook getuige zijn van dit speciale moment.

Deel deze pagina: