Omzetting 10kv inkoopstation VDL- ETG Almelo

07-06-2016

Op zaterdag 28 mei is de 10 kV omzetting bij VDL-ETG Almelo succesvol verlopen. De fabriekshalen van VDL-ETG aan de Bornsestraat te Almelo werden tot afgelopen weekend nog gevoed vanaf het sterk verouderde 10 kV inkoopstation op het naastgelegen Cirex terrein. Cogas (Netbeheerder) wilde al jaren geleden dit 10 kV station ontmantelen, omdat het niet meer aan de eisen voldeed en de oude 10kV schakelaars niet meer onderhouden konden worden.

Uitbreiding capaciteitsvraag energievoorziening

Door de huidige ver- en nieuwbouw die Hollander Techniek op dit moment in opdracht van VDL ETG in Almelo uitvoert was er een verzwaring van een 3 MW (megawatt) naar een 6 MW aansluiting noodzakelijk. Dit was dus het moment om afscheid te nemen van het oude 10 kV station. Op eigen terrein van VDL-ETG is een nieuw 6MW inkoopstation gebouwd en zijn afgelopen weken alle voorbereidingen door Hollander Techniek en Cogas getroffen om tot de daadwerkelijke omzetting over te kunnen gaan.

Vroeg in de ochtend werden de schakelbrieven overhandigd en de 10kv schakelaars in het oude inkoopstation afgeschakeld. Toen de trafo’s op het VDL terrein spanningsloos werden kon het opbouwen beginnen. Om 16.00 uur was het nieuwe 10 KV inkoopstation gereed. Samen met de opdrachtgever en technische dienst van VDL-ETG konden alle installaties op de productielocatie weer worden opgestart. De fabriek was voor 20.00 uur diezelfde dag weer volledig operationeel.

Met de complimenten van de opdrachtgevers, Hans Chatrou (VDL Vastgoed) en Roelof Engberts (Technisch manager VDL-ETG), konden onze monteurs en middenspanningspecialisten vanaf dat moment genieten van het weekend.

Meest voorkomende redenen om middenspanninginstallatie te vervangen of onderhoud & verantwoording over te dragen:

  • Verouderde installatie voldoet niet meer aan eisen

  • Netbeheerders stoten onderhoud- en uitbreidingswerkzaamheden af

  • Uitbreiding van energievraag door vergroten productiecapaciteit 

  • Minder kennis van middenspanning in eigen huis

 Als groot verbruiker in de industrie, utiliteit, of sector waterzuivering of afvalrecycling is een betrouwbaar elektriciteitsnet belangrijk. Hollander techniek zorgt voor een betrouwbare installatie, vanaf het middenspanning  - distributienet tot de laagspannings-hoofdverdeelinrichting, inclusief alle schakels,- besturingen en meetsystemen.

Richard Vos 
Projectmanager Industrie
055-3681111 | 

Mail Richard Vos

Deel deze pagina: