Van doucheputje tot Albanië - Projectleider Albert Bos over werk en privé

25-09-2018

Naam: Albert Bos
Functie: Projectleider
Woonplaats: Epe
Met: Sietske en baby Noud

Albert Bos is begonnen bij Hollander Techniek als stagiaire. Slechts 15 lentes jong. Inmiddels is hij een door de wol geverfde projectleider die net vader is geworden.

Kansen pakken

Albert startte zijn carrière op de werkvloer. Na een klein uitstapje bij een ander bedrijf (we vergeven het hem) kreeg hij een nieuwe kans aangeboden bij Hollander Techniek. Albert: “Ik had op dat moment niet de ambitie voor een kantoorfunctie. Maar ik wist wel, als ik ooit nog van de werkvloer af wil, dan is dit mijn kans. En het is me goed bevallen. In deze functie wordt er van me verwacht meer in processen te denken en minder op de inhoud. Dat geeft mijn werk een hele andere lading en ik vind het super interessant.”

Ik wil trots kunnen zijn op het werk dat we leveren 

Plannen en meedenken

Op dit moment is Albert voornamelijk actief als projectleider voor CitySide Appartments. Een partner waar wij inmiddels al 800 appartementen voor hebben verbouwd én onderhouden. Albert: “Ik heb veel contact met CitySide, bijvoorbeeld over de planning en de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Ook denk ik regelmatig mee wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn. Zo ben ik aangesloten vanaf het moment dat er een nieuw project wordt gestart. Daarnaast houd ik de kwaliteit in de gaten en kom ik veel op locatie. Ik wil trots kunnen zijn op het werk dat we leveren.”

Huurder blij, klant blij

Doucheputjes dilemma

Dat het niet altijd glitter en glamour is als projectleider toont het volgende voorval wel. Albert: “Als projectleider heb je de verantwoording over alle werkzaamheden die wij voor die klant doen. Zo was dit ook het geval bij de melding van verstopte doucheputjes. Aangezien wij het leidingwerk hadden aangelegd kwam deze melding op mijn bordje. Naar aanleiding van de klacht hebben we een onderzoek gestart en wat bleek… het verstopte doucheputje kwam alleen voor bij twee appartementen. Hier woonden een dame en heer met beiden erg lang haar die dagelijks onder de douche sprongen. Hier was het ‘doucheputje’ met WTW (Warmte Terug Winning. Dit type doucheput onttrekt warmte uit het douchewater dat weg loopt via de doucheput – red.) in kwestie niet op voorbereid. Met een kleine ingreep hebben we uiteindelijk het probleem kunnen verhelpen. Huurder blij, klant blij. Dit geeft ook gelijk de dynamiek weer in het werk. Je hebt veel met mensen te maken en dus ook met verschillende belangen en behoeftes. Dat is soms een uitdaging, maar het maakt het werk ook leuk.”

Help mijn man is klusser

Op persoonlijk vlak heeft Albert ook de nodige uitdagingen. Albert en zijn vriendin zijn net de trotse ouders geworden van een zoon en bovendien hebben ze onlangs een oude boerderij gekocht. Wordt Albert het nieuwe onderwerp van ‘Help mijn man is klusser?’. Albert: “Bijna. Er moet nog een hele hoop gebeuren, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat het goed gaat komen voordat de tv-ploeg voor de deur staat.”

Vissen is mijn remedie

Nieuwe dingen zien, doen en ontdekken

En anders kan Albert altijd nog zijn visspullen pakken om even stoom af te blazen. Albert: “Vissen is mijn remedie bij veel stress door een drukke planning op kantoor en thuis. Het liefste trek ik er het hele weekend voor uit. Tentje opzetten, hengel uitgooien en opgaan in de natuur. Sietske en ik zijn sowieso wel echte buitenmensen, vandaar ook het boerderijtje in Epe. Maar ook tijdens vakanties zoeken we graag de onontdekte gebieden op, zo zijn we eens in Albanië beland. Dat doe ik toch wel het liefste, nieuwe dingen zien, doen en ontdekken. Zowel op vakantie als in mijn werk.”

Deel deze pagina: