Klantverhaal

Samen werken aan een veilige school

Hollander Techniek vaste installatie- en onderhoudspartner van Aventus

Hollander Techniek en Aventus zijn als appel en kaneel: dé perfecte combinatie. De samenwerking begon een aantal jaar geleden toen Aventus op zoek was naar een partner voor het plaatsen en onderhouden van hun elektrotechnische- en brandmeldinstallaties. Inmiddels is de samenwerking weer met twee jaar verlengd. Waarom het zo goed klikt? Dat vragen we aan Bert Simon en Dick Hagoort van Aventus.

Een stabiele en veilige leeromgeving

Werken en leren in een stabiele en veilige omgeving, dat is het allerbelangrijkste voor Aventus. Een plek waar elektronica goed werkt, waar iedereen op een brandalarm kan vertrouwen en kan werken in een schoon binnenklimaat. Bert Simon, adviseur bedrijfsvoering bij Aventus vertelt: “Om die veilige en stabiele leeromgeving te bieden aan onze leerlingen en medewerkers, werken wij al jaren samen met Hollander Techniek. Zij voeren bij ons een breed palet aan preventieve en correctieve werkzaamheden uit. Van het onderhouden van de elektrotechnische- en brandmeldinstallaties tot energiebesparende maatregelen. Eigenlijk alles wat bijdraagt aan het creëren en onderhouden van die veilige omgeving.”

Een partner die denkt in oplossingen

De samenwerking tussen Aventus en Hollander Techniek gaat verder dan alleen onderhoud en uitvoer. Bert: “Wij waren niet op zoek naar een installateur, maar naar een partner. Een partij die meedenkt, advies geeft, luistert naar onze wensen en waarmee we in goed overleg kunnen samenwerken. Die partner hebben wij in Hollander Techniek gevonden.” Dick Hagoort, beheer en onderhoud vastgoed bij Aventus vult aan: “Een goed voorbeeld hiervan is het vervangen van de verlichting van de gangen naar LED. Wij hadden de wens om de armaturen te behouden en alleen een nieuw binnenwerk erin te laten zetten. Hier heeft Hollander Techniek naar geluisterd en verving de armaturen met behoud van het buitenwerk.”

Projectinformatie

De sleutel tot een goede samenwerking

Om goed mee te kunnen denken in oplossingen worden er regelmatig overleggen ingepland, waarin flink wordt gespard. Van het onderhoudsoverleg tot het maandelijkse driehoeksoverleg, waar de WTB-partner van Aventus bij aansluit. Is dat de sleutel tot een goede samenwerking? “Niet alleen”, zegt Hans van Megen, montageleider bij Hollander Techniek. “Wat de samenwerking zo prettig maakt komt mede doordat wij al heel lang betrokken zijn bij de installaties van Aventus. Ik ken eigenlijk iedere installatie in het gebouw uit mijn hoofd, waardoor ik bij werkzaamheden al vooraf kan bedenken waar we allemaal rekening mee moeten houden. Gaat Aventus een deel van het gebouw veranderen? Dan zit je altijd met de toegangscontrole, rookmelders en verlichting. Doordat wij precies weten welke installaties er zitten kunnen we eenvoudig aangeven of het kan of niet en welke (externe) partijen er ingeschakeld moeten worden. Dat kunnen we allemaal zelf oppakken.”

Bert voegt daaraan toe: “Het is vooral het samenspel wat de samenwerking zo goed maakt. Wanneer Dick en ik bepaald onderhoud op het oog hebben, bespreken we dat tijdens ons overleg. Hollander Techniek denk daarin actief mee, maar het werkt ook andersom. Hollander Techniek geeft ook een seintje als een bepaalde installatie bij ons onderhoud of een verbetering nodig heeft.”

Vliegensvlug op locatie bij calamiteiten

Bij calamiteiten is het essentieel dat er snel gehandeld wordt. Vooral in een schoolgebouw is het belangrijk dat de leerlingen en medewerkers snel en veilig weer door kunnen werken. Daarom hebben we samen duidelijke afspraken gemaakt in de onderhoudscontracten. Bert: “Heb ik een calamiteit? Dan staat er binnen de afgesproken tijd een monteur van Hollander Techniek bij onze school.” Dick vult aan: “Een aantal jaren terug hebben wij een brand gehad, waardoor de elektra was uitgevallen. Daar werd toen heel snel op geacteerd door Hollander Techniek. Via een omweg werd alles snel gerepareerd. Dat is voor ons van groot belang, want daardoor kon het onderwijs ‘gewoon’ door gaan.”

Wist u dat...

… de samenwerking tussen Aventus en Hollander Techniek verder gaat dan de (onderhouds)werkzaamheden die we voor Aventus uitvoeren? Via onze praktijkschool onderWERKwijs zijn beide partijen eveneens aan elkaar verbonden. Bij Hollander Techniek volgen monteurs in opleiding (mio’s) praktijklessen. De vakken Nederlands en Engels worden verzorgd door docenten van Aventus. Lees hier meer over onderWERKwijs.

Dit project in cijfers

10000
medewerkers
2000
opleidingen
+100
jaar samenwerking

“Het is vooral het samenspel wat de samenwerking zo goed maakt. Wanneer wij bepaald onderhoud op het oog hebben, bespreken we dat tijdens ons overleg. Hollander Techniek denk daarin actief mee, maar het werkt ook andersom. Hollander Techniek geeft ook een seintje als een bepaalde installatie bij ons onderhoud of een verbetering nodig heeft.”

Bert Simon, Adviseur Bedrijfsvoering bij Aventus

Bastian Hoonhorst | Hollander Techniek

Bastian Hoonhorst

Adviseur

Wilt u meer weten over de projecten en expertises in de markt kantoren en gebouwen? Dan moet u bij Bastian zijn. Bastian heeft ruime ervaring in de vastgoed en weet zo precies wat de beste oplossing is.

Meer projecten

Sterrenschool de ruimte | Hollander Techniek

Sterrenschool ‘De Ruimte’

Onderwijs

Hollander Techniek heeft als partner van de gemeente Almere de elektrotechnische installaties, beveiligingsinstallatie en de zogenaamde 'sunflower' van Sterrenschool De Ruimte verzorgt.

IKC De Aquamarijn | Hollander Techniek

IKC De Aquamarijn

Onderwijs

De Aquamarijn, het multifunctionele centrum in wijk De Laren in Almere heeft als doel om de sociale structuur te verbeteren. De vraag was om een nieuw multifunctioneel centrum te realiseren waarbij de luchtkwaliteit conform Frisse Scholen Klasse B één van de eisen was.

A Roland Holst College uitgelicht

A. Roland Holst College

Onderwijs

Het A. Roland Holst College is gevestigd in een mooi monumentaal pand, waar helaas het binnenklimaat niet optimaal was. Ter verbetering van het binnenklimaat heeft Hollander Techniek het schoolgebouw mogen voorzien van onder andere een ventilatiesysteem dat de luchtkwaliteit, conform de Frisse Scholen, kan garanderen.