Project

Ben & Jerry's

Nieuwe verdelers zorgen voor bedrijfszekerheid

In de fabriek van Ben & Jerry’s in Hellendoorn worden de hele dag door heerlijke fairtrade ijsjes gemaakt. Al jaren is Hollander Techniek betrokken bij de fabriek. Van kleine elektrotechnische werkzaamheden tot grote ombouwprojecten. Bij ieder project is het belangrijk dat de fabriek ongestoord kan doordraaien, want gesmolten ijs, dat wil natuurlijk niemand.

Het meest recente project bij Ben & Jerry’s is de ombouw van oude naar nieuwe laagspanningsverdelers. Willem Korblet, projectleider industrie bij Hollander Techniek vertelt: “De verdelers zijn vervangen omdat de oude niet meer voldeden aan de huidige eisen en normen. Bovendien waren materialen verouderd. Dit bracht de continuïteit van de fabriek in gevaar omdat de kans op storingen en uitval groeide. Een belangrijk detail om rekening mee te houden, was het feit dat de machinekamer moest blijven functioneren. De vrieshuizen moesten koud blijven omdat daar nog producten in opgeslagen stonden. Daarnaast moesten van zeven bulktanks de verwarming, roerwerken en pompen blijven draaien. Installaties als koeling, ammoniak detectie, kantoornetwerk en de brandmeld- en inbraakinstallatie moesten ook blijven functioneren.’’

Tot in de puntjes

Voor de ombouw kon beginnen is veel uitgezocht en zijn diverse noodoplossingen bedacht. Dat was nog een flinke klus omdat niet alle afgaande bekabeling op papier stond. Zo waren er afwijkende groepenverklaringen en was de richting van het draaiveld onbekend. Daarom is de hele installatie tot in de puntjes nagelopen en gemeten. Ook alle kabellengtes zijn uitgemeten, gecontroleerd en gecodeerd. Er zijn noodvoedingen aangelegd en al het benodigde materiaal is van tevoren besteld. Een goede voorbereiding van dit project was noodzakelijk omdat de ombouw zelf in één week gerealiseerd moest worden.

Een goede samenwerking is key

Niek Voortman is als leidinggevend monteur van Hollander Techniek één van de gedreven monteurs. Niek: “Wij moeten bedrijfszekerheid bieden en dat doen we door ervoor te zorgen dat zo’n ombouw vlekkeloos verloopt. Niet alleen de locatie maakt dit een leuk project, de uitdaging zat ’m vooral in de onwetendheid. Dat vergt een goede samenwerking onderling en met de werknemers van Ben & Jerry’s.” Willem: “Als projectleider kan ik niet anders dan trots zijn op hoe dit project is verlopen. De klant is blij en naar alle verwachting mogen we in de toekomst vaker projecten als deze samen oppakken.”

Projectinformatie

Opdrachtgever
Ben & Jerry's
Locatie
Hellendoorn
Oplevering
2020
Expertises

‘‘Door de goede voorbereiding is de omschakeling naar noodbedrijf soepel verlopen. Door inzet van voldoende personeel zijn de verdelers voorspoedig vervangen en is de bekabeling weer aangesloten. Na controle van gedane arbeid konden we weer terug naar normaal bedrijf. Eén dag eerder dan gepland en een strak resultaat! Trots op de geleverde prestatie en blij met de nieuwe verdelers.’’

Gerald Jan, Electrical Engineer bij Ben & Jerry’s

Jacco Roelofs | Hollander Techniek

Jacco Roelofs

Accountmanager industrie

Wilt u meer weten over oplossingen op het gebied van industriële automatisering, smart industry of robotisering? Dan bent u bij Jacco Roelofs aan het juiste adres. Met zijn jarenlange ervaring en prachtige projecten op zijn naam weet hij u als geen ander te voorzien van het juiste advies.

Meer projecten

Zwembadtechniek Zwembad Het Wedde | Hollander Techniek

Zwembad Het Wedde

Zwembaden

In de onderhoudsweken van zwembad Het Wedde werden niet alleen de standaard werkzaamheden uitgevoerd. De wens was om het zwembad efficiënter te beheren. Aan Hollander Techniek de taak om dit te realiseren met behulp van slimme aanpassingen aan de zwembadinstallaties.

Herman Wesselink College | Hollander Techniek

Hermann Wesselink College | Elektrotechniek

OnderwijsKantoren en gebouwen

Hollander Techniek was tijdens de nieuwbouw van het Hermann Wesselink College verantwoordelijk voor alle elektrotechnische installaties. In zo’n grote school gaat flink wat elektrotechniek schuil.

Intratuin | Hollander Techniek

Intratuin

Retail

Voor de Intratuin in Deventer, Almelo, Apeldoorn en Lochem heeft Hollander Techniek een nieuw toegangscontrole- en beveiligingssysteem mogen installeren.